Szeptember 2. hetében került sor Ausztriában a FRONIUS cég kiemelt partnereinek. Ezen a képzésen csak azok a partnerek vehettek részt, akik több mint 4 éve látják el a FRONIUS cég képviseletét kiemelt minősítésben.

Örömünkre szolgált, hogy a SOLARGROUP megfelelt ezen elvárásoknak és a képzésen betekintést kaphattunk kollégáinkkal a jövő technológiájába, mely már itt kopogtat az ajtónkon.

Miről is szólt a több napos képzés?

Ma már a szolgáltató vállalkozások átalakultak. Pár 10 évvel ezelőtt még úgy működtek, hogy a vezetők kitaláltak egy szolgáltatást egy terméket és ezt próbálták eladni a piacnak. Ezen üzleti modellek felett eljárt az idő, hiszen a fogyasztók nem azt kapták, amire igazán szükségük volt. Hiányzott a személyre szabhatóság, vagy ez csak részben teljesült.

A FRONIUS cég is változtatott üzletpolitikáján és a technika fejlődésével egyre jobb, szinte teljesen személyre szabott szolgáltatásokat tud kidolgozni.
A felmérések azt mutatták, hogy az energia gazdálkodás terén hatalmas fejlődési lehetőségek állnak. Ezen okos mérők, melyek szerves részét fogják képezni a cég termékeinek, biztosítani tudják, hogy a lehető legoptimálisabb rendszert építsük meg partnereinken.

Ez a rendszer a fogyasztó fogyasztási szokásain alapul, mely figyeli, hogy mennyi energiát használunk éjszaka. Ebből megállapítja, hogy mekkora tároló kapacitásra van szükség, hiszen a lehető legkevesebbet – lehetőleg nulla – felhasználás legyen a közhálózatból. Mint tudjuk a hálózatba visszatáplált fel nem használt energia kifizetése nagyon alacsony. Így a mi rendszerünk táplálja a közhálózatot, ami valljuk be nem jó befektetés. A legjobb, ha megtermelt és felhasznált energiamennyiség kinullázódik. Ekkor érjük el a 100%-os hatásfokot.
Ezek az okos rendszerek jelennek meg a FRONIUS cég kínálatában “FRONIUS Smart” néven.

A másik sokak által, szinte első kérdésként felmerül személy felmérésünk kapcsán a fűtés és a villanybojler áramellátása.
Eddig a villanybojlerek, központi vezélőjük előre meghatározott időre voltak beállítva és ezen időszakokban fűtötték fel a hideg vizet. Ez nem minden esetben hasznos megoldás, gondoljunk bele, ha népesebb vendégség érkezik otthonunkba.

A “FRONUS Ohmpilot” erre a problémára nyújt megoldást!

Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy SZABÁLYOZZA A FŰTŐSZÁLAK VEZÉRLÉSÉT! Így képes a napelem rendszer által megtermelt energiát hasznosítani és nem a közhálózatit. Más ohmikus fogyasztókat is képes szabályozni és ezzel el is érkeztünk az elektromos fűtőpanelekhez. Ezek a rendszerek most kezdtek elterjedni tőlünk nyugatabbra, de azt gondoljuk, hogy itthon is nagyon gyorsan elterjed és nagy népszerűségnek fog örvendeni.

A többnapos képzés üzenetét, ha pár szóban összefoglalnánk, akkor az lenne, hogy a FRONIUS cég fejlesztései azt a célt szolgálják, hogy minél többet magunk használjunk fel a rendszerünk által megtermelt energiából és csak végső esetben vételezzünk a közhálózatból!

Cégünk elkötelezett híve a fejlődésnek, és azon dolgozunk, hogy minél gyorsabban elérhetővé tegyük partnereinken ezeket az új technológiai eszközöket.