KKV pályázat

Pofonegyszerű napelemes pályázat kis- és közepes vállalkozások (kkv) számára

Váltsa ki az Ön vállalkozása saját fogyasztását napenergiával!

20180512_085228

Elindult és június 17-én délelőtt 10 órától lehet benyújtani elméletileg 2020. szeptember 30-ig, de a gyakorlatban a 15 milliárd forintos keret kimerüléséig a radikálisan egyszerűsített uniós napelemes pályázatot!

A pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások számára, kizárólag napelemes rendszer telepítésére lehet pályázni azért, hogy a cégek a saját fogyasztásukon tudjanak spórolni!

Kérjen információt most!

Főbb részletek a
GINOP-4.1.3-19 kódszámú pályázatról

Kiírás

 • 1,5-3 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a cégek
 • maximum 15 kWp teljesítményű fejlesztésekre lehet pályázni, azaz tényleg kis kapacitású, saját, villamosenergia fogyasztás kiváltási célú fejlesztésekről van szó
 • 5-10 ezer nyertes pályázatra számítanak az 1,5-3 millió forintos elnyerhető támogatás alapján
 • a vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, de fontos, hogy a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket (ld. ennek hátterét alább)
 • a cégek az áramszámlájukból ezen fejlesztések hatására becslések szerint évi 4-800 ezer forintot tudnak megtakarítani projekttől függően
 • a 15 milliárd forintos pályázati keret azt jelenti, hogy a nyertes cégeknek négy évnyi áramszámla összegét adják oda vissza nem térítendő támogatások formájában
 • a pályázatot akkorra időzítették, amikor jelentősen emelkedő bérköltséggel néznek szembe a cégek, így ennek kigazdálkodásában az energiaszámla csökkenése is segíthet
 • a fenntartható rezsicsökkentés mellett az is fontos, hogy az éghajlatvédelemhez is hozzájárul ez a pályázat
 • csak olyan cégek pályázhatnak, amelyeknek van már legalább 3 lezárt teljes üzleti évük és a pénzt a közép-magyarországi régión kívüli fejlesztéshez kérik
 • olyan épületekre való napelem telepítésre lehet csak pénzt kérni, amelyben a kérelem benyújtását megelőző egy évben volt villamos energia felhasználás (tehát használatban volt)

Rendkívül egyszerűsített elszámolás jellemzi ezt a pályázatot

 

 • a támogatás mértéke beépített kilowattonként fixen 200 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy nem tényleges költségek alapján történik a támogatás, hanem az iparági adatok alapján megállapított egy összegű átalányár alapján.
 • az egyszerűsített elszámolás, az egy összegű átalány, a gyakorlatban azt is jelenti, hogy a fejlesztésekről nem kell számlákat, bankszámla kivonatokat, és egyéb számviteli bizonylatokat benyújtani, csak a fejlesztés megfelelő minőségű megvalósítását igazoló dokumentumokra van szükség
 • a támogatási kérelmek benyújtásához mindössze három melléklet benyújtása szükséges, azaz nem kell sem energetikai tanúsítványt, sem árajánlatokat benyújtani
 • fontos tudni viszont, hogy nincs hiánypótlásra lehetőség, így a támogatási kérelmek elbírálása is gyorsabbá válik
 • a napelemes rendszer megvalósulását igazoló dokumentumokat (pl. módosított hálózathasználati szerződés, szállítói nyilatkozat, terméktanúsítási dokumentum) a záró beszámolóhoz szükséges benyújtani.

A Szegedi Olimpia Kajak Kenu pályánál általunk létesített 200kW- os rendszer fotója!

MTI Fotó Kelemen Zoltán Gergely
MTI Fotó Kelemen Zoltán Gergely

További lényeges információk a pályázat szabályrendszeréről:

 

 • Csak kiskapacitású ( maximum 15 kWp névleges teljesítményű, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítésére lehet pénzt kérni.
 • A pályázat keretében támogatott tevékenység a napelemes rendszer beszerzése és telepítése, a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez, illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése, valamint akkumulátorok, mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése.
 • Fontos, hogy kizárólag a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődő, illetve az épületben működő termelési eszközök teljes releváns villamos-energiaigényének legfeljebb 100%-át fedező napelemes rendszere telepítése támogatható (azaz a rendszerben értékesítendő áram és az ebből befolyó bevétel nem célja a pályázatnak).
 • Az is lényeges, hogy a napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre.

Forrás: Portfolio.hu

Érdeklődik a pályázat iránt, az indulásról?

Küldje el elérhetőségét, mi pedig tájékoztatjuk az indulásról és fel is mérhetjük addig igényeit.

Amennyiben a nagyobb teljesítményű napelemes rendszer telepítését kiszolgáló pályázat  a GINOP-4.1.4-19-es érdekli, amely a jelzés szerint a közeljövőben jelenik meg, akkor kérjük írja bele a "Kérdés/üzenet" részbe -GINOP-4.1.4-19.