Napelem rendszer Makó

A napelem rendszer Makó esetében is hatékony eszköz az áramszolgáltatótól való függetlenedésre!

Szeretne megszabadulni a villanyszámlájától? Környezetbarát megoldások érdeklik? Akkor Önnek napelem kell!

Nem kell többé a villanyszámla miatt aggódnia, köszönhetően a napelemnek! A napelem rendszer telepítése Makó területén velünk könnyedén megvalósulhat! Szakértő segítséget nyújtunk a folyamatban, segítünk kiválasztani az Önnek megfelelő napelemes rendszert!

Helyszíni felmérés, tanácsadás és szakszerű kivitelezés – ezt biztosítja a SolarGroup csapata!

Miért érdemes napelem rendszerre költeni?

Az elsődleges cél mindig a függetlenedés, ha nem is teljesen, de bizonyos mértékben meg tudjuk termelni a háztartás számára szükséges elektromos energiát. Arra is van lehetőség, hogy mindezt teljes egészében elérjük, tehát lehet a cél az is, hogy teljes mértékig elő tudjuk állítani a fogyasztásunknak megfelelő villamos energiát, hogy ne kelljen többé villanyszámlát fizetni!

Bármekkora rendszert választ, mindenképpen jól jár vele, hiszen egy folyamatosan rendelkezésre álló, mindig megújuló energiaforrásról beszélünk!

A napelem rendszer előnyei:

 • Lenullázhatja a villanyszámlát!
 • Növeli az ingatlan értékét!
 • Akár több mint 30 éven át is anyagi megtakarítást biztosíthat!
 • Telepítésével óvja a környezetet!
napelem rendszer Makón

Napelem rendszer tervezéstől a kivitelezésig Makón!

Cégünk számos projektben vett már részt, rengeteg sikeres munkát tudhatunk a hátunk mögött. Ha tapasztalt, megbízható napelemes céget keres, aki az Ön érdekeit tartja szem előtt - bennünk megtalálhatja számításait!

Hogyan lesz a napelemből villamos energia?

A napelem panel feladata, hogy elnyerje a napsugarakat, melyekből egyenáramot állít elő. Az inverter pedig az egyenáramból váltóáramot állít elő.

Tehát ha napenergiából szeretnénk elektromos áramhoz jutni, akkor erre a két eszközre mindenképp szükség lesz! Ezen túl még a tartószerkezet az, ami kelleni fog, hiszen segítségükkel lehet rögzíteni a paneleket a tetőszerkezetre.

A napelem rendszer Makó esetében is hatékony eszköz az áramszolgáltatótól való függetlenedésre!

Jó lenne képbe kerülni azt illetően, hogy milyen lehetőségei vannak? Azt már tudja, hogy napelemet szeretne, de nem tudja hol kezdje?

Először érdemes utánajárni az alapvető fogalmaknak, amelyek felmerülhetnek a napelemes rendszerek kapcsán. Ezután már úgy tudja felmérni a különféle rendszereket, hogy könnyebben megérti, melyik mire képes. Ha bizonytalan, mi segítünk!

Milyen rendszerek léteznek és melyiket válassza?

Többféle lehetőség is rendelkezésre áll, amennyiben napelemes rendszerrel szeretné környezetbarát módon előállítani az áramot. Ezek a következők:

 • Hálózatra visszatápláló napelem rendszer
 • Szigetüzemű napelemes rendszer

A legtöbb háztartásban a hálózatra visszatápláló rendszerek vannak felszerelve, de egyre több cég, vállalkozás ismeri fel a lehetőséget a napelemekben, így nem ritka, hogy az ipari épületekre is napelemet telepítenek.

Monokristályos és polikristályos napelem panelek közül választhat, míg az inverterek terén igencsak széles a kínálat. Attól függően, mekkora a villanyszámlája, úgy érdemes a különböző teljesítményű inverter típusok között keresgélni. Az inverterek közt már van olyan, ami akkor is kimagaslóan termel, amikor más esetben le lenne korlátozva! Nem könnyű kiigazodni, de amennyiben igényt tart rá és még nincsenek elképzelései, akkor bízza ránk a választást!

Azokon a helyszíneken, ahol van vezetékes áram, ott nem követelmény az akkumulátor telepítés a tároláshoz, mivel van lehetőség a közüzemi hálózatba való visszatáplálásra. Az áramszolgáltató átveszi az elektromos energiát, melyet éves periódusban számol el. Abban az esetben, ha nem lépjük túl a saját fogyasztásunkat, a szolgáltató ugyanazon az áron vételezi az áramot tőlünk, mint amennyiért ő adja nekünk. Ha többet fogyasztottunk, mint amennyit megtermeltünk, akkor a különbözetet meg kell fizetni. Bizonyos teljesítmény felett más szabályok vannak érvényben ezzel kapcsolatban, emiatt érdemes előre tájékozódni ezekről a részletekről.

Ne aggódjon, segítünk a választásban! Szakértő tanácsokkal járulunk hozzá, hogy Ön megtalálhassa a legjobb megoldást a napelemes rendszer telepítéséhez!

Tisztában vagyunk vele, hogy nincs két teljesen egyforma eset, így a projektek is különböznek. A megrendelők igényeit szem előtt tartva támogatjuk a legjobb napelem megtalálását!

Mennyibe kerül a rendszer?

Mindenkit foglalkoztat, hogy milyen kiadásai lesznek majd, ha szeretne napelemet telepíttetni ingatlanára. Azt el kell mondanunk, hogy minden eset más, így nem lehet csakúgy hasra ütésre megtippelni, mennyibe kerül majd a napeleme. A háztartás fogyasztása, a rendszer típusa és hatékonysága egyaránt jelentőséggel bír a végső ár meghatározásában.

Százalékos felosztásban viszont meg tudjuk mutatni, hogy körülbelül mivel számolhat:

 • inverter (a teljes ár kb. 15-20%-a)
 • oda-vissza mérő óra
 • napelem panelek (kb. 50-75%-a az árnak)
 • tartószerkezet
 • szerelvények, kábelek
napelem kivitelezés Makón

Mennyi napelemre lesz szüksége?

Ahogyan már említettük, a tervezési folyamat része, hogy meghatározzuk, mekkora napelemre lesz szükség adott esetben. Ez függ attól is, hogy mekkora az ingatlan, ezzel együtt annak fogyasztása. Ha napelemes fűtésre vagy hűtésre tart igényt, akkor azt is bele kell kalkulálni a rendszerbe. Az sem mindegy, hogy milyen tájolással lehet felhelyezni a paneleket, mivel ez is nagy jelentőséggel bír abban, hogy mennyire hatékonyan termelnek majd napelemei. Általában egy napelem modul csoport teljesítményét a leggyengébb láncszem határozza meg, avagy az a modul, mely a legrosszabbul teljesít. Emiatt lényeges a tájolásra kellő figyelmet fordítani! Fontos, hogy már a tervezésnél, a kivitelezés előtt szembesüljünk a nehézségekkel, amelyeket ha időben felfedezünk, akkor könnyebben megoldást lehet rájuk találni. Minél jobb egy ház tájolása, annál több energiát nyerhetünk!

Számos tényező van hatással arra tehát, hogy pontosan mekkora rendszerrel fogja tudni biztosítani a háztartás szükségleteit.

Mindig személyre szabott kérdés, hogy mekkora rendszerre lesz szükség. Minden háztartás szeretne annyi villamos energiát termelni, amennyit elfogyaszt. Erre alapozva a villanyszámla adja a kiindulási pontot, az ezzel kapcsolatos adatokra szükség is lesz a kalkulációban. A legfőbb kérdés, hogy 1 év alatt hány kilowattórát fogyasztunk el? Azzal is számolni kell, hogy mennyit fog termelni a rendszerünk, amit választanánk. De erről már beszéltünk, hogy sok tényezőtől függ: tájolás, dőlésszög, teljesítmény, na és persze a napos órák száma is lényeges azt illetően, hogy melyik rendszer fogja tudni kitermelni azt a mennyiséget, amire nekünk szükségünk van.

Nem kell Önnek kiszámolnia mindezt, vegye fel velünk a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket, így pontos képet kaphat arról, milyen költségei lesznek majd a napelemmel!

Az első lépésektől kezdve számíthat ránk, amennyiben napelem rendszert szeretne Makón!