NAPELEM SZERVIZ

Szükséges a napelemek szervizelése?

Maguk a napelemek hosszútávra készülnek (20-30 év), hiszen több általunk forgalmazott panel is megkapja a gyártói 25 éves garanciát (25 évnél a panel teljesítménye 80% alá nem eshet). 

A panelek megléte viszont csak 1 része a teljes rendszernek.

Beszélnünk kell az inverterekről, vezetékekről, rögzítő elemekről. Természetesen mi az ügyfél igényeinek legjobb minőségű darabokat építjük be, de ezek az egységek ki vannak téve a folyamatos környezeti hatásoknak és 0-24-órás üzemnek.
A berendezések koruk előrehaladtával, és van mikor extrémebb időjárási viszonyok fennállása mellett veszítenek hatékonyságukból.

Ilyen lehet a vezetékek, csatlakozók oxidációja, a panelek szennyeződése. Ebben az estben, ha nem is nagy mértékben, de csökkenhet a rendszer teljesítménye. Ez hosszabb távon termelés kiesést eredményezhet.

Nevtelen-terv-masolata

Melyek azok a részek, amiket átvizsgálunk egy kiszállásnál?

imre_fronius_napelem_szerviz
 • Ha fentről (tető) lefele haladunk, akkor megnézzük a tartószerkezetet. Csavarok, rögzítők.

 • Átnézzük a panelek felületét. A madár ürülék, porosodás sajnos nagy mértékben befolyásolja a teljesítményt.

 • Villamos oldalról is vizsgálódunk, ami kiterjed a kábelek, inverterek, csatlakozások, áramellátás rendszerére. Ide soroljuk kiemelt figyelemmel az érintésvédelem megfelelő meglétét. 
  Megmérjük egyenként a stringeker, ellenőrizzük a string biztosítékokat, illetve túlfeszültség védelmeket, szükség esetén cseréljük a solar csatlakozókat.

 • Garanciák. Amennyiben egy szerviz rendszeres, akkor ez még jobban segíti a garanciális ügyintézést a gyártó felé.

 • Inverterek szoftverfrissítése. Ezekben a gépekben számítógépek dolgoznak, speciális szoftverrel. Ezen szoftverek frissítése is növeli a rendszer hatékonyságát.

 • Mindent dokumentálunk. Ez fontos, hiszen így visszakereshető, elenőrízhető és naprakészen tartható az információ a következő felülvizsgálatig.

MIÉRT MI VAGYUNK AZ ÖN SZERVÍZPARTNERE?

 • Tapasztalat

  11 éve a nappal kelünk és fekszünk. Ezzel a tapasztalattal, hátunk mögött több száz átadott rendszerrel biztosan állíthatjuk, hogy értünk a napelemekhez és hatékony rendszereket építünk. De... A napelemszerelés több mint munka. Nekünk hivatás. Minden egyes felszerelt napelem táblával szebbé és jobbá tehetjük bolygónkat.  Ez a küldetés vezérel minket.

 • Felkészült kollégák

  A tapasztalat az évek múlásával megszerezhető. Mi azonban nem csak az években bízunk, hanem a felkészült, szakmailag magas szinten szerelő, kivitelező szakemberekben. Ezért kollégáinkat folyamatosan képezzük. Beszállító partnereinktől kérjük a képzéséket, hogy magas szinten tudjuk szolgálni megrendelőinket.

 • Gyártói támogatás

  Nagykereskedőként közvetlen gyári támogatásban részesülünk. A legújabb fejlesztéseket, szoftvereket, oktatással együtt elsőként kapjuk meg. Mi ezt adjuk tovább partnereink, vásárlóink felé.

 • Megfelelő géppark

  Jó munkához jó szerszámok is kellenek - tartja a mondás. Mi is ezt valljuk. A jó felszerlés a profi eszközök könnyebbé, gyorsabbá, hatékonyabbá teszik a kivitelezést és szervizelést. Az esetleges felmerülő akadályok, könnyebben megtalálhatóak és javíthatóak. A hibák kiszűrése és javítása pedig jól működő rendszert ad a tulajdonos kezébe.

Írjon, és szervizvezetőnk visszahívja!

  A Küldés gomb megnyomásával hozzájárul, hogy a Solargroup Energy Kft. a megadott személyes adatait megkeresés céljából (telefon, e-mail) az adatkezelési tájékoztató alapján kezelje.