JA Solar termékek

A két legfontosabb tudnivaló a JA Solar gyártójáról, hogy:

  1. világelső a napelem cellák gyártásában
  2. napelem panel gyártóként a második helyet foglalja el világszinten.

 

Ebből nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy aki hosszú éveken át ilyen eredményeket tud felmutatni, azzal bizony érdemes számolni! A napelemekből és a napcellákból is óriási mennyiséget gyárt a kínai óriásvállalat, ami nem csak mennyiséget produkál, hanem kimagasló minőséget is! Tehát stabil minőségre számíthatunk tőlük, mégis kedvező árakkal kalkulálhatunk.

Érdekes, hogy a gyártás léptékével együtt képes alacsonyan tartani termékei árát. Ugyan termékfejlesztés szempontjából már nem tudnak ennyire kimagaslani, azonban ezt ellensúlyozza, hogyha szükséges, mindig a legújabb technológiákat veszi használatba.

Piacvezető a PERC technológia alkalmazásában és ezen típusú cellák gyártásában, aminek köszönhetően moduljait jobb mechanikai terhelhetőség jellemzi. A leárnyékolásból fakadó energiakiesés is ide kapcsolható, ugyanis ezzel a technológiával, az anti-reflexiós felülettel ez a probléma csökken – a cellák hátulján tükröződő réteg található, így a rajtuk áthaladt napfényt is képesek visszaverni, ezáltal magasabb hatásfokkal tudnak működni! A hatásfok mellett a forró pontok (hotspot-ok) kialakulását is megakadályozza a napelem felületén, ezáltal az élethossz is megnövelhető.

A minőséget nagyon komolyan veszik, ezért többlépcsős minőségbiztosítási rendszert alkalmaznak az üzemeikben, tehát a garanciát és minden egyéb műszaki paramétert, amire nemsoká kitérünk, valós adatként könyvelhetjük el.

 

Kínálatunkban a JAM54S30-400/MR típusú, avagy 400W teljesítményű napelem kapható az alábbi tulajdonságokkal:

 

Műszaki információk:

Modul típusa:      monokristályos keretes napelem
Cellák száma:      108 db vágott cella, félcella, half-cut cell (54 cella).
Teljesítmény:      400W
Hatásfok:              20,5%
Hőmérséklet együttható PMAX:      -0,35%/K
Teljesítménygarancia:                          84,8% 25 év után
Csatlakozódoboz:     osztott doboz
Méret:                            1722 x 1134 x 30 mm
Súly:                               21,5 kg
Kábelhossz:                1000 mm
Csatlakozók:              MC4-EVO2
Panelkeret színe:    ezüst
Termékgarancia:    12 év
Teljesítménygarancia:     25 év

A garanciáról:

12 év garanciát ad a gyártó a termékre, azonban fontos kiemelni, hogy a teljesítmény garancia alapján 84,5%-ot fog produkálni a panel 25 év után is, ez a csökkenés pedig nem lépcsősen, hanem lineárisan következik be! Ha a névleges teljesítményét nézzük, az első évet követően csupán 0,55%-át veszít belőle. Amennyiben tehát megbízható napelemet keres, a JA Solar napelem méltó választás lehet!

Kevés fényben is képes kiváló teljesítményt nyújtani, tehát ha attól félne, hogy nem tud elég energiát termelni a napelemmel, akkor ezekkel a modulokkal elszállhatnak a kételyei. 2400Pa szélterhelés és 45400Pa hóterhelés az, amit a műszaki adatok tükröznek, tehát felépítésben és teljesítményben egyaránt stabil cellákat kaphatunk a gyártónak köszönhetően.

 

Érdekességek a gyártóról:

2005-ben, Shanghaiban alapították a JingAo Solar Co.Ltd vállalatot. A megjelenését követő 13. évben, azaz 2018-ban már Nyugat-Európában is fellelhetőek termékeik.  Kína mellett továbbá Svédországban, Németországban, Dél-Koreában, Spanyolországban, Malajziában, valamint az Egyesült Államokban is jelen van és értékesíti monokristályos és multikristályos napelemeit.

Mi a sikerének titka?

Mint azt már az elején is említettük, a realitás talaján maradva nem rugaszkodtak el áraik annak ellenére sem, hogy termékeik kiemelkedő minőségűek. Ebben igencsak különbözik a többi gyártótól, hiszen máshol megfigyelhető, hogy az innovatív technológiák borsos árat kívánnak.

A JA Solar gyártósorain az alapanyagok megfelelően kerülnek felhasználásra, így tudja alacsonyan tartani árakat a nagymennyiségű előállítás ellenére. És persze arról se feledkezzünk meg, hogy áramtermelői szerepben is köszönthetjük, ez pedig kellő anyagi hátteret teremt számukra ahhoz, hogy a felhasználók számára elérhető termékeket biztosítsanak, melyek kiváló tanúsításokkal rendelkeznek széles körben.

 

Természetesen ennyi információ mellett sem feltétlenül egyszerű a döntés azzal kapcsolatban, hogy milyen napelemet válasszunk, azonban reméljük, hogy bármilyen kérdés is merüljön fel a napelem választás kapcsán, abban a segítségére lehetünk tapasztalatainkkal és hozzáértésünkkel!

JAM54S30/MR

Műszaki információk: Modul típusa:  monokristályos keretes napelem Cellák száma:  108 db vágott cella, félcella, half-cut cell (54 cella). Teljesítmény:  400W Hatásfok:          20,5% Hőmérséklet együttható PMAX:      -0,35%/K Teljesítménygarancia:                          84,8% 25 év után Csatlakozódoboz:      osztott doboz Méret:                          […]

Tudjon meg többet »»