Hírek

legjobb napelem márkák

A legjobb napelem márkák – legjobb napelem inverter.

A legjobb napelem márkák – legjobb napelem inverter.

TUDTA?

A 6-7 kW-os rendszerek a legnépszerűbbek mindközül, ezeket szereljük a leggyakrabban. De mire elég ez a teljesítmény?  Nem csak biztosítani tudja egy átlagos családi ház szükségleteit, de akár le is nullázhatja a villanyszámlát!

Ezek az adatok általánosságban értendők, hiszen nincs két egyforma ház, már csak a kialakítását, felépítését illetően, de a fogyasztás mennyiségét tekintve sem – ezért energetikai tulajdonságaik alapján is eltérőek lehetnek. Kiindulópontnak azonban tökéletes információk, hogy láthassa: megéri belevágni!

SŐT!

A 8-10 kW-os rendszerekkel már nem csupán az alapvető szükségleteket lehet biztosítani egy „átlagos” ingatlannál, hanem többletenergia is termelhető általa, amivel lehetőség van rá, hogy a fűtést, hűtést kiváltsuk! Ez történhet klímával, illetve hőszivattyúval is.

A legjobb napelem márkák

A technológia folyamatosan fejlődik, tartson velünk és válassza a legjobbat!

Mennyi idő, mire elkezd termelni?

A napelem telepítése 1-2 nap, amiről teljes körűen mi gondoskodunk a megfelelő szakemberek közreműködésével. Raktárkészletről dolgozunk, minden berendezés egyből a rendelkezésünkre áll, ami jelentősen lerövidíti a kivitelezés idejét! Ha üzemképes a rendszer, onnantól kezdve máris elkezd termelni!

Azonban a szolgáltatóval való ügyintézés legalább 2 hónapot vesz igénybe, ezzel is számolni kell! De ha mindezzel megvan, rajtunk nem múlik, hogy mielőbb használatba vehesse napelemes rendszerét!

Mindenki a legjobbat keresi… Az átlagos talán nem elég jó, mert miért is várhatnánk pluszt, valami többet attól, ami középszerű? De egyáltalán mi számít alapvetőnek, mennyire éri meg ezen spórolni és mik az extrák, mitől jobb az egyik napelem a másiknál?

Hogy melyik nevezhető a legjobb napelemnek, arra a következő sorokban igyekszünk választ adni!

Egy eléggé szubjektív témát kezdünk el most boncolgatni cikkünkben, de mégis szeretnénk megtalálni a legjobb napelem rendszer megoldást – megoldásokat! Ez az a téma ugyanis, ami jelenleg sokakat foglalkoztat, hiszen egyre többen szeretnének napenergiával függetlenedni.

Egy napelemes rendszer eleve több részből áll össze. A tartószerkezetet és a további alkatrészeket nem fogjuk tételesen sorra venni, kivesézni, viszont a két legfőbb elemet: az aktuálisan legjobb panelt és invertert mindenképp kielemezzük!

Még egy szóra álljunk meg, mielőtt tovább lépünk!

Mivel sok eltérő nézőpont létezik és ebből a szempontból mondhatni nem is létezik „az átlag felhasználó” (eltérő kinek mekkora a fogyasztása, hány négyzetméteres ingatlanról van szó, napelemek tájolása, egyéb körülmények, stb.), így egzakt mindenkinek tökéletes napelemes rendszert nehézkes is lenne találni.

legjobb napelem

De mit érdemes alapul venni az összehasonlításhoz?

Nyilvánvaló, hogy az első dolog, ami bárkinek mérvadó szempont: a napelem ára. Ezen áll vagy bukik minden a választásnál, ugyanakkor egyre többen vannak, akik hajlandóak a tervezettnél valamivel többet költeni a napelemes rendszerre, hogy hosszú távra tervezhessenek vele, hogy megbízhatóbb rendszert használhassanak és hogy tényleg mihamarabb behozza a megtérülését. A kulcsszó nem is kifejezetten az ár maga, hanem az ár-érték arány!

Na de csapjunk is bele és nézzük, mitől jobb az egyik napelem a másiknál!

Melyik a legjobb napelem inverter?

A legjobban teljesítő, a legmegbízhatóbb inverterek közül magasan kiemelkedik a SolarEdge, amely prémium rendszert tesz elérhetővé azok számára, akik kompromisszumoktól mentes megoldásokra vágynak.

Mit tud a SolarEdge inverter?

 • Okos inverter:

Egyedi monitoring rendszer, ami lehetővé teszi a panelek teljesítményének egyenkénti mérését. Automatikus hibajelzést küld, monitorozható tablet, okostelefon és számítógép által egyaránt.

 • Biztonságos:

SafeDC funkció, automatikus vészkioldó rendszer, beépített tűzvédelmi kapcsoló.

 • Hosszú garancia:

12 év alap garancia, ami 25 évre bővíthető a teljesítményoptimalizáló garanciájához mérten.

A hagyományos inverterekkel ellentétben, abban az esetben, ha egy napelem teljesítménye valamilyen okból csökkenne, például szennyeződés miatt vagy leárnyékolás okán, akkor csakis az adott napelemre vonatkozóan számíthatunk kisebb teljesítményre és semmiképp sem csökkenti az egész rendszer teljesítményét!

legjobb inverter

PRÉMIUM INVERTER ELÉRHETŐ ÁRON!

Érdekes, hogy akármelyik invertert nézzük, a SolarEdge kitűnik közülük, hiszen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami egyedülálló módon képes a lehető legmagasabb teljesítményt garantálni. Amellett, hogy ezekhez az előnyökhöz juthatunk általa, az ára mégsem elrugaszkodott. Tehát ha olyan inverterre vágyik, ami megbízható és hosszú élettartammal bír, akkor nem is kell tovább keresgélni!

Kínálatunkban raktárról azonnal biztosítani tudjuk az Önnek megfelelő SolarEdge invertert!

A legjobb hatásfokú napelem.

Amikor napelem panelt keres a legjobb inverterhez, akkor többféle márka és többféle termék is szóba jöhet. Rendkívül széles a paletta, de hogy megkönnyítsük a választást, szeretnénk néhány alapvető fogalmat tisztázni.

Egyáltalán milyen napelem megoldások léteznek?

Az elmúlt 10 évben a jellemző teljesítmény 210 Wp volt, addig mostanra már 5-10 Wattal megnövekedett ez az érték évente, tehát mostanra már simán kalkulálhatunk a 280 Wp-es teljesítménnyel.

Ezekben az időkben a polikristályos napelem uralta a piacot, ám mostanra fordult a kocka! Sokat csökkent ugyanis a monokristályos napelemek gyártási költsége, így óriási fordulatot vett a felhasználási arányuk.

A PERC technológia (Passivated Emitter and Rear Cell) egyre népszerűbb a monokristályos napelemek közt, de ne gondoljuk, hogy ez akkora újdonság, hiszen már régóta jelen van a napelemes technológiák között. 6%-kal magasabb hozamot tud biztosítani, sőt mivel speciális vezető réteggel rendelkezik, ezért a fény egy részét visszatükrözi, így az elnyert fényt vissza tudja vezetni az áramtermelés folyamatába.

Ott van még a BiFacial napelem, amely mindkét oldalán képes áramot termelni, azonban ezt a változatot pontosan legfőbb tulajdonsága miatt nem lehet tetőre telepíteni, hiszen úgy nem tudna érvényesülni, mert mindkét oldalát kell, hogy érje a napfény.

A félcellás napelem még csak most kezd igazán teret nyerni magának. Esetében a cellák két részre vannak osztva, aminek a lényege, hogy emiatt kevésbé melegszik, így hosszabb élettartammal bír, sőt a hozamuk is magasabb. Ilyenek például a JA Solar napcellák, melynek gyártója a legjobb márkák között szerepel. Ha többet szeretne megtudni a JA Solarról, akkor részletes információkat talál kínálatunkban a termék leírásában!

Ha a legjobb invertert és a legjobb napelemet kombináljuk, akkor kiemelkedően magas hozam érhető el egy olyan jövőbe mutató biztonsággal, hogy nem csak az átlagos szükségleteket elégíthetjük ki függetlenül az áramszolgáltatótól, hanem hosszú távra tervezhetünk! A minőség és megbízhatóság, na meg persze a hatékonyság kell, hogy álljon mindenekelőtt, még a napelem árak előtt is, hiszen így találhatjuk meg a legjobb napelem rendszert!

elektromos fűtés napelemmel

Elektromos fűtés napelemmel

ELEKTROMOS FŰTÉS NAPELEMMEL – ZÉRÓ ÁRAMFOGYASZTÁS!

A napelemek által termelt villamos energia segítségével gazdaságosan fűtheti fel otthonát kílmával, hőszivattyúval többek között! Az elektromos fűtés napelemmel felelős döntés, mert a jól megválasztott napelemes rendszerrel nem csupán az áramszolgáltatótól, hanem a gázszolgáltatótól is függetlenné válhat és akár 5 éven belül megtérülhet befektetése, ha jó megoldást választ!

A napelemes felhasználók száma egyre csak növekszik, ami érthető, hiszen egy jól megtervezett, az ingatlan adottságaihoz megfelelően méretezett napelem rendszerrel lényegében nullára csökkenthető a villanyszámla! Nem csoda, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a napelemes elektromos fűtés iránt.

fűtés napelemmel

De milyen fűtési rendszert válasszunk, mivel éri meg fűteni? Klímával, hőszivattyúval, infrapanellel vagy elektromos kazánnal? Milyen lehetőségek vannak még?

Tudta, hogy egy könnyűszerkezetes házban akár egyetlen hajszárítóval is felfűthetjük a szobát? Most biztosan felvonta a szemöldökét erre a mondatra, de ha tényleg olyan jó hőtartással rendelkezik egy ilyen ingatlan (megfelelő szigeteléssel, korszerű nyílászárókkal van ellátva), akkor ez valóban lehetséges!

De miért lehet ez számunkra érdekes?

Egy korszerűsített ingatlan (korszerű ablakok, ajtók, szigetelés) lehetőséget teremt arra, hogy a fűtéssel is spórolhasson.  Amennyiben hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítésén gondolkozik, akkor érdemes lenne belekalkulálni a fűtést is, vagyis számításba venni az elektromos fűtést napelemmel, ami a megtérülési időt illetően minden túlzás nélkül 5-6 év is lehet!

 

A következőkben azt szeretnénk bemutatni, hogy egy 80 m²-es és egy 140 m²-es ingatlan esetében mekkora befektetést igényel a napelemes fűtési rendszer?

A fűtési energia igénye függ a ház méretétől, annak szigeteltségétől fogyasztói szokásoktól és a külső hőmérséklettől is. A feltüntetett értékek megközelítőek, pontos napelem méretezéshez helyszíni felmérés szükséges!

30m2 könnyűszerkezetes ház klímával történő fűtése megoldható kb. 3 - 4 KW-os napelem rendszerrel, a ház teljes energia szükséglete biztosítható 6 - 7 KW-os rendszer kiépítésével.

80m2 tégla lakóház hőszivattyúval történő fűtése megoldható 8 KW-os napelem rendszerrel, a ház teljes energia szükséglete biztosítható 9 - 10 KW-os rendszer kiépítésével.

140m2 tégla lakóház hőszivattyúval történő fűtése megoldható 14 - 15 KW-os napelem rendszerrel

A növekvő energiaárak egyelőre kisebb mértékben vannak hatással a lakosságra, - ellenben más környező országokkal -, amit a rezsicsökkentésnek köszönhetünk. De mi lesz akkor, ha ez a támogatás esetleg megszűnik? Mit tehetünk, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk hosszú távon otthonunk fenntartását illetően?

Tervezzen velünk okosan a jövőre nézve!

Vegyük egy 4 fős háztartás fogyasztását, mely hozzávetőlegesen legalább 230 kWh. A villanyszámla tehát olyan 7000-9000 Ft körül mozoghat napjainkban fűtés nélkül, havi szinten. Ezt legfőképp a világítás, konyhai és fürdőszobai gépek, elektromos eszközök teszik ki. Ha erre még rájön az elektromos fűtés is, akkor igencsak megugrik a számla. Viszont ha egyébként is napelemmel tervez, akkor ajánlott belevenni a fűtést is, mert megéri a némileg nagyobb befektetés, már rövidtávon is!

FŰTSÖN NAPENERGIÁVAL! VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

  A Küldés gomb megnyomásával hozzájárul, hogy a Solargroup Energy Kft. a megadott személyes adatait megkeresés céljából (telefon, e-mail) az adatkezelési tájékoztató alapján kezelje.

  ELEKTROMOS FŰTÉS NAPELEMMEL! ITT VANNAK A JÓ MEGOLDÁSOK!

  KLÍMÁS FŰTÉS NAPELEMMEL

  Megnőtt azoknak a háztartásoknak a száma, ahol csak klímával fűtenek. A külső levegőt, valamint az elektromos áramot használja fel a fűtéshez (eszköztől függően hűtést is lehetővé tesz). Ez a rendszer gyorsan kiépíthető, akár egy nap alatt, ráadásul többféle változatban elérhetőek az inverteres kílma berendezések. Energiatakarékos, főleg ha napelemmel működik.

  Ez az egyik legjobb, legegyszerűbb és persze legnépszerűbb rendszer a korszerű megoldások közül. Minimális karbantartást igényel, folyamatosan tartja a hőfokot a lakótérben, mindig meleg otthonba térhetünk haza. Segítségével elkerülhető a penészedés.

  fűtés klímával

  HŐSZIVATTYÚS FŰTÉS NAPELEMMEL

  Ez a rendszer a környezetből vonja ki a hőt (levegőből, vízből, földből) és adja le a lakótérben. Az általa megtermelt elektromos áram segítségével a vizet is fel tudja fűteni. Ugyan a hőszivattyú beruházási költsége magas, a fogyasztása sokkal kisebb, mint például egy elektromos kazáné. Még a nagy hidegben is termeli az energiát, és ahogyan a klímák sokasága, úgy a hőszivattyú is használható légkondicionálásra.

  fűtés napelemmel

  ELEKTROMOS KAZÁN ÉS INFRAPANEL

  Az elektromos kazán is felmerülhet, mint opció, viszont azt tudni kell, hogy egy infrapanelhez hasonlóan, ez sem a legmegfelelőbb, mert bár alacsony a karbantartási költsége, a fenntartás szempontjából nem a legjobb választás. Utóbbi bár kiemelkedően magas hőérzetet ad, kifejezetten költséges megoldás a fenntartása. Egy régi építésű családi háznál ugyanis akár évi 13 ezer kWh energiára lenne szükség a felfűtéshez. Amennyiben korszerű nyílászáróink vannak és a ház szigetelése is megfelelő, akkor csökkenthető a fogyasztás, kb. 8500 kWh körülire. Ehhez társulna továbbá a meleg víz előállításához szükséges energia, ami ha 4 fővel számolunk, körülbelül 2500 kWh.

  Ha mindezt összehasonlítjuk egy átlagos fogyasztással, amiben benne vannak a konyhai gépek, elektronikai eszközök és persze a világítás, akkor 3000 kWh-val számolhatunk.

  PADLÓFŰTÉS

  Az infrakábel és infraszőnyeg szintén ebbe a kategóriába tartozik a hagyományos, vizes rendszer mellett. Utóbbi olcsóbb, mint egy hőszivattyús rendszer, azonban ha valami probléma jelenik meg, annak feltárásához a padlót is bontani kell. Az infrás változatok szintén olcsóbbak és mindössze néhány órába telik a kiépítésük.

  hőmérő

  ELEKTROMOS RADIÁTOR

  Számos változata létezik, mind a méreteket illetően, mind a megjelenést, formát tekintve. Egyedileg szabályozhatjuk és amennyiben lekapcsoljuk a fűtést, a samottal bélelt hőtároló lekapcsolás után is sugározza a meleget. Bár jól hangzik, a kiépítése drágább, mint az első napelemes fűtési megoldásoké, és vízmelegítésre nem alkalmas.

  Összevetve ezeket a rendszereket, kettő emelkedik ki mind közül, amelyek rövid távon biztosítják a megtérülést, ez pedig a klímás fűtés és a hőszivattyús fűtés. Előbbi kevésbé drága, azonban kiemelkedően hatékony. Utóbbi, a hőszivattyú beépítése és a kész rendszer sokat elvesz a költségvetésből, de ugyanennyit hozzá is tesz a későbbiekben a megtérülés szempontjából!

  Mi lesz, ha nem süt a nap, hogyan lesz áram?

  Nyilván szükség van napfényre, hogy áramot lehessen termelni, azonban a jelenleg elérhető rendszerek esetében az sem baj, ha hó fedi a paneleket vagy esetleg jég, hiszen ilyenkor is termelnek áramot. Vannak olyan rendszerek, amelyek gyakorlatilag árnyékban is magas hozamot tudnak produkálni!

  Nyaralók és nyaraló méretű házak esetében sem ritka a napelemes rendszerek telepítése, aminek oka, hogy a legtöbbször ezekben az ingatlanokban nincs gáz bevezetve, így a fűtési lehetőségek is korlátozottak. A napelem által termelt áram azonban megoldást jelenthet ezekre a nehézségekre!

  A legfontosabb kérdések a napelemes fűtéssel kapcsolatban:

  Mekkora a felfűteni szükséges lakótér?

  Milyen az ingatlan hőszigetelése?

  Mivel szeretne fűteni és ezek a rendszerek mennyire hatékonyak?

  Mekkora a rendszer kiépítésének költsége?

  Ezekre a kérdésekre jobbára mindenki más és más válaszokat adna, ezért is fontos, hogy megtörténjen a helyszíni felmérés, az igények felmérése, valamint ezzel együtt a lehetőségek összevetése. Viszont az nem kérdés, hogy ezekhez szakemberre lesz szükség!

  A napelemes fűtés beruházás előnye, hogy az épület akár teljesen független lehet a szolgáltatóktól. Energetikai szempontból az árammal való fűtés nem csak gazdaságosabb, hanem a környezetbarát technológia idő előtt megtérülést hozhat. Attól függően, hogy a klíma csak hűt vagy fűt is, elektromos fűtésre is alkalmazható a berendezés, ami nem csak modern és kényelmes megoldás, hanem figyelembe véve, hogy mennyi jelenleg a villamos energia ára, akár kevesebb is lehet vele a kiadásunk. Főleg abban az esetben, ha megújuló energiát tudunk felhasználni a a fűtés működtetéséhez is.

  A napelemes rendszer részt vállalhat továbbá a melegvíz előállításában, igaz, csak az adott rendszerrel, amely képes erre. Attól függően, hogy mennyit fogyasztunk évente, mennyi az éves áramfogyasztás, úgy érdemes számolni, aszerint kell felmérni, hogy mekkora napelemes rendszerre lesz szükség. A felmérés általában ingyenes, egy egyszerű űrlap kitöltésével megtudhatja, hogy az Ön ingatlana esetén mekkora teljesítményű inverter fog kelleni.

  Még az előtt, hogy bele kezdene a tárgyalásokba napelemes cégekkel, ajánlott felmérni a kínálatot, illetve utánajárni, hogy a hasonló cégek milyen ajánlatokkal tudnak szolgálni, hiszen két egyformának tűnő cégben is lehetnek óriási különbségek. Természetesen több támogatás jár a többgyermekes családoknak, illetve azoknak, ahol sok feltétel egyesül, hiszen pontrendszer szerint ítélik meg, hogy ki lesz jogosult majd a pályázatokra.

  Okos megoldás pályázaton keresztül megspórolni a kiadások felét, de még nem kell kétségbe esni akkor sem, ha éppen nem felel meg a kritériumoknak, mert bármikor és bárhogyan is valósulnak meg a napelemmel kapcsolatos vágyai, csak nyerhet a befektetéssel, ebben biztos lehet! Saját zsebből finanszírozva a napelemet nem kell kötöttségekhez alkalmazkodnia, az elszámolás is korrekt, tehát minden szempontból pozitívumot kap a dologgal! Akár idővel is bővítheti rendszerét, így amikor közel elég pénz gyűlik össze arra, hogy kiépítésre kerüljön a napelem, előre tervezhet ennek fényében, mégsem kell azonnal finanszírozni a komplett, végleges rendszert. Gyors megtérülés mellett igényelhet most napelemet bárki!

  villamos energia dragulas napelem cegeknek

  Villamosenergia drágulás – napelem cégeknek

  Villamosenergia drágulás – napelem cégeknek

  Villamos energiadrágulás – Mit tehet a vállalkozás, hogy kevésbé legyen megterhelő?

  Az elmúlt hónapokban történt nyersanyag áremelkedés okán egyre érezhetőbbé válik a probléma hazánkban is, nem csak a többi európai országban, ez pedig a gázból és szénből előállított villamosenergia árának emelkedése. Egyelőre úgy néz ki, hogy nincs megállás, és ugyan a lakossági fogyasztóknak kedvez az állam általi rezsicsökkentés, a cégek ugyanezt már nem mondhatják el magukról!

  Mi lehet a megoldás a cégekre nézve? Hogyan kerülhető el az óriási áremelkedés következménye? A válasz a napenergiában rejlik!

  A napelemes rendszerek telepítése számos előnyt kínál, amire a vállalkozások is egyre jobban ráéreznek. Folyamatosan nő az érdeklődés a napelemek iránt, nem csak lakossági részről, melyhez busás támogatásokat is igénybe lehet venni, hanem a cégek is egyre inkább felismerik azt, hogy ezzel a befektetéssel jócskán megkímélhetik magukat az energia drágulás kellemetlen helyzetétől!

  A megújuló energiatermelés felé igencsak növekszik az érdeklődés, aminek az egyik oka az áram drágulása, a másik a környezettudatosság. A kettő kéz a kézben jár, tehát senki sem járhat rosszul, ha úgy dönt, hogy napelemes rendszert telepíttet.

  Miért kedvez a napelemes beruházás a cégeknek?

  Az energiaszolgáltató felé történő kiszolgáltatottság kétségekre adhat okot, hiszen az energiaárak éppen az egekbe kúsznak. A magas üzemeltetési költségek igencsak megterhelik egyes vállalkozások költségvetését. Mindez enyhíthető abban az esetben, ha a céges telephelyre napelemet telepítünk. És bár a lakossági piacot nagymértékben felpörgetik az állami támogatások, ez sajnos a cégeket nem érinti, úgyhogy számukra más megoldást kell keresni.

  Az árampiac változásától függetlenedhetnek azok a cégek, amelyek napelemet telepíttetnek. Arra is érdemes kitérni, hogy a napelemes rendszerek hatásaként versenyelőnyt is élvezhetnek ezek a vállalkozások, mivel hiába a drágulás, termékeik és szolgáltatásaik árába nem szükségszerű beépíteni az áramdrágulással járó költségeket!

  Sőt, ha abból indulunk ki, hogy nem fognak mérséklődni az áram árak, akkor relatíve sokkal rövidebb idő alatt tud megtérülni a befektetés, amit a napelemre szánnak! Amennyiben arra támaszkodunk, hogy marad a jelenlegi árszint és eszerint számolgatunk, akkor az átlagos megtérülési idő a felére is csökkenhet. Ez azt jelenti, hogy nem 10-12 év alatt térül meg a napelemes rendszerbe fektetett pénz, hanem akár 6 év alatt elérhető ez az eredmény!

  MEGTÉRÜLÉS AKÁR 6 ÉV ALATT! VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

   A Küldés gomb megnyomásával hozzájárul, hogy a Solargroup Energy Kft. a megadott személyes adatait megkeresés céljából (telefon, e-mail) az adatkezelési tájékoztató alapján kezelje.

   Egyre csak gyarapodik azoknak a köre, akik szeretnének ezekkel a kedvező lehetőségekkel élni. Egyre többen ismerik fel a napelemben rejlő előnyöket, melynek az anyagi vonzata talán az, ami a legkedvezőbb. Még ha nem is a teljes éves energiaigényt lefedő rendszerről van szó, hanem egy akkoráról, ami egy részét fedezi annak, akkor is sokat spórolhatnak a vállalkozások.

   Az állami pályázatok sok esetben lassan tudnak csak megvalósulni, sok esetben pedig a pályázni kívánók elesnek a lehetőségtől, nem felelnek meg a követelményeknek, illetve vannak náluk „több pontot érő” cégek. Ha nem szeretne ettől függeni, avagy egy megfelelő pályázat elnyerésére alapozni, akkor érdemes lehet egy kalkulációt készíttetni, ami előre tudja vetíteni azt, hogy mekkora rendszer fér bele a cég költségvetésébe. Ezzel együtt az is kiderülhet, hogy az milyen mértékben elegendő a függetlenedésre, mely alapján már sokkal könnyebb tervezni.

   Szeretnénk rávilágítani arra is, hogy ha nem szándékozik valaki megvárni azt, míg mérséklődnek az energia árak vagy kivárni, amíg pályázati úton megvalósulhatnak a napelemes elképzelések, akkor érdemes a saját forrású beruházással élni, ami rövidebb idő alatt hozza meg a várt enyhülést. Ezzel együtt nem kell több hónappal számolni, esetleg egy évvel ahhoz, hogy végre csökkenteni lehessen a céges energiakiadásokat.

   A céges napelem mindenképp megtérülő befektetés, egy olyan jövőbe mutató előny, ami kötöttségek nélkül is elérhető. A megújuló energiafelhasználással csak nyerhet, az energiahatékonyság pedig fokozható olyan rendszerrel, amelyet idő közben is lehet bővíteni. Amennyiben egyenlőre nem áll rendelkezésre a kellő anyagi háttér a komplett rendszer kivitelezésére, abban az esetben még mindig ott a lehetőség rá, hogy idővel növelni lehessen a napenergia termelést. Ezáltal nem szükséges egyben, nagyobb összeggel terhelni a céget, mint amit reálisan elbírna éppen.

   Cégünk segítséget tud nyújtani a helyszíni felmérésben, ezáltal pontos kalkulációkhoz juthat, az ajánlatkészítést követően pedig sokkal tisztábban láthatja át, hogy milyen megoldás volna a legkedvezőbb cégének napelemes rendszer telepítéséhez!

   A Nap energiája országunkban több mint ötvenezer háztartásnak biztosít áramot, - ezt az adatot tükrözik a nemrégiben készült felmérések. Azóta nem hogy kis-, hanem inkább nagymértékben növekszik ez a szám, ugyanis rengeteg ingatlan volt és lesz is része az ilyen különféle támogatással megvalósuló projekteknek. Így a Magyarországon elérhető vissza nem térítendő támogatás többet hagy a magyarországi családok kasszájában, nem csak Budapest vagy Pest megye területén, hanem országos szinten.

   De sajnos ezeket a lehetőségeket nem mindenki érheti el, a napelem rendszer támogatások a cégek számára már nem kedveznek ilyen mértékben, sőt az általuk elfogyasztott energiát borsosan meg kell fizetniük. Ezért is fontos, hogyha napelem rendszerek közül szeretnének választani, akkor azt megbízható, szakértő segítség mellett tegyék, hogy valóban minél előbb megtérülhessen a befektetés és az elszámolás is kedvező legyen. A napelem cégeknek projektben a megújuló energia Magyarország esetén természetesen elegendő áramot tud biztosítani akár egy nagyobb energiaigényű vállalkozás számára is. Mindig érdemes nézelődni a pályázatok között (GINOP), hátha van, ahol élni lehet kedvezménnyel valamilyen a pályázaton keresztül. Persze a legfontosabb ilyenkor is a tervezés és a számolások, hogy valóban jobban megéri-e támogatással telepíttetni a napelemet vagy jobban jár-e, ha saját erőből finanszíroz.

   Hogy mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükség a telepítés során, ezzel kapcsolatban kérjen árajánlatot a Solar Group csapatától! A helyszíni felmérés által, egyben a részletek felmérésével, igény szerint tudja megtervezni, hogy Önnek és cégének milyen inverterek jöhetnek számításba, mekkora rendszer lenne ideális, hogy mihamarabb megtérülhessen befektetése!

   Hogy mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükség a telepítés során, ezzel kapcsolatban kérjen árajánlatot a Solar Group csapatától! A helyszíni felmérés által, egyben a részletek felmérésével, igény szerint tudja megtervezni, hogy Önnek és cégének milyen inverterek jöhetnek számításba, mekkora rendszer lenne ideális, hogy mihamarabb megtérülhessen befektetése!

   napelem támogatások

   Napelem támogatások összehasonlítása

   Napelem támogatások összehasonlítása

   Miről szól valójában a 100%-ban vissza nem térítendő napelemes pályázat?

   Az egész ország felkapta a fejét annak hírére, hogy 100%-os napelem pályázat vált elérhetővé 2021-ben. A pályázati kiírás első változata gyakorlatilag azt sugallja az embereknek, hogy bárkinek, sőt inkább mindenkinek jár az ingyenes napelem rendszer, pedig mint megszoktuk, sehol sincs kolbászból a kerítés!

   A napelemes rendszer egy sokszorosan megtérülő befektetés, főleg akkor, ha nem függünk senkitől a finanszírozást illetően, de természetesen van a támogatások között is előnyös lehetőség!

   Cikkünkben mind az előnyökre, mind a hátrányokra szeretnénk rámutatni, hiszen önmagában napelemben gondolkodni egy felelős terv a környezetre-, valamint a háztartás jövőbeli függetlenségére nézve, mert szuper lehetőségeket rejt magában, csak nem mindegy milyen forrásból valósul meg!

   Még itt a cikk elején ki kell józanítsuk az olvasót sajnos, a csalódások elkerülése végett: számos gyenge pont van, ami miatt sokan elesnek a 100%-os pályázattól, illetve ha mégis valamilyen módon beleférnek a keretbe, akkor sem biztos, hogy ebben kell gondolkodni, hiszen rengeteg kötöttséggel kell számolniuk! Mutatjuk miért érdemes átgondolni a dolgokat és azt is megmutatjuk, hogy milyen egyéb támogatással élhetnek azok, akik a napenergia által szeretnének függetlenebbé válni a szolgáltatótól!

   Nézzük a lehetőségeket!

   Most éppen kétféle napelemes támogatás érhető el Magyarországon:

   Fussuk át gyorsan közösen a fontos részleteket, hiszen az ördög mindig a részletekben rejlik!

   Az előbbi, kecsegtetően hangzó támogatással elméletben 100 százalékban kap támogatást az ingatlan tulajdonos, míg a családok számára elérhető Otthonfelújítási támogatásban 50% a visszatérítés mértéke.

   De melyik éri meg valójában?

   Nem egyszerű feladat, sőt egyfajta kihívást jelent, hogy a pályázati anyagot értelmezzük, illetve érdemben meg is értsük.

   A következő táblázatban a legfontosabb szempontokat gyűjtöttük össze, ami alapján a bonyolult pályázati anyag kibogarászása nélkül is átlátható, érthető módon tehet különbséget bárki a pályázatok között:

   napelemes támogatások

   A 100%-os támogatásnál meghatározó, hogy mennyi volt az utolsó villanyszámla!
   * Ha nem csak napelemre pályázunk, akkor viszont szükség lesz az energetikai tanúsítványra.

   MÉG MINDIG BIZONYTALAN! VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

    A Küldés gomb megnyomásával hozzájárul, hogy a Solargroup Energy Kft. a megadott személyes adatait megkeresés céljából (telefon, e-mail) az adatkezelési tájékoztató alapján kezelje.

    Nézzük a számokat!

    100%-os napelem pályázat hátrányai:

    A pályázat elbírálása nem történik meg egyik napról a másikra, sőt! Bizony lassú folyamat, mire révbe ér a projekt, amit az is bizonyít, hogy a megszokottól eltérően eleve tágabb időlimitet határoznak meg az egyes folyamatok kapcsán. Nem beszélve arról, hogy mire minden szükséges dokumentumot összegyűjtünk. Nehéz anyagilag pontosan tervezni, mert az idő során a költségek is megnövekedhetnek, függően a piaci körülményektől.

    Keresethez kötik a támogatás igénybevételét, így csak azok az ingatlan tulajdonosok tudják igénybe venni a támogatást, akiknek az előző évben 4.850.000 Ft alatt van az előző évi jövedelmük.

    Pontrendszer szerint történik a bírálat, mely alapján maximum 4 pontot ér a 18 év alatti gyermek, illetve max. 3 pontot adnak lakóhelytől függően. Igencsak nehézkes így a kellő pontokat összeszedni, hogy pozitív bírálat alá essünk és elnyerjük a pályázatot, ugyanis kevesen lesznek, akik mondjuk 7 ponttal rendelkeznek.

    A támogatott rendszerméret úgy kerül kiszámításra, hogy az éves fogyasztást elosztják 1100-al. A maximummal: 5500kWh éves fogyasztással számolva jön ki az 5kWp maximum érték. Ebből következik a fajlagos költség maximumának kiszámítása is, mely ez esetben 5kWp szorozva 485.645 Ft fajlagos költséggel egyenlő: 2.428.225 Ft. Átlagosan egyébként 3-4kWp-vel számolhatunk (már ha az átlagfogyasztók közé tartozunk).

    Tisztában kell lenni azzal is, hogy nem lehet túltermelés! Az előző évi fogyasztás alapján határozzák meg a rendszerméretet, ezért körülbelül annyi termelésre számíthatunk, mint amennyi a fogyasztásunk.

    A kötöttségek között szerepel továbbá, hogy ha úgy adódik, akkor a szaldó elszámolásból bruttó lesz még akkor is, ha az kedvezőtlenebb a pályázó számára, akinek mindezt vállalnia kell aláírásával. Mit jelent a Szaldo elszámolás?

    Amiről még szó esett, az ingatlan eladásának lehetősége. Ha már napelemmel szerel fel valaki egy házat, azt nyilván a saját kényelme és biztonsága miatt teszi, tehát nem valószínű, hogy néhány hónap múlva eladná, de olykor születnek kényszerhelyzetek. Lehetőség van persze eladni, de ezzel a támogatással lényegében csak olyan személynek lehetne eladni az ingatlant 3 évig, aki szintén megfelel a pályázati feltételeknek és hát sajnos egyre jobban megnyilvánul, hogy ezekből a személyekből nincs olyan sok, mint elsőre gondolnánk!

    Otthonfelújítási támogatás hátrányai:

    Meg kell előlegezni a költségeket az állam felé, tehát rendelkeznünk kell egy akkora összeggel, amit napelemre vagy más, a pályázatnak megfelelő felújításba, korszerűsítésbe kezdenénk. Csak ezután lehet visszaigényelni a kiadások felét, melyeket számlákkal kell igazolni.

    Az egyik lényeges feltétel ennek a pályázatnak az elnyerésében, hogy legalább egy 25 éven aluli személy állandó lakcímmel legyen bejelentve és nyilván életvitelszerűen ott éljen.

    Itt a fajlagos költség maximumát tekintve ütközhetünk esetleg némi ellentmondásba. Azonban ha elkezdünk számolgatni, akkor viszont észrevehetjük, hogy a tényleges fajlagos költség csökken a rendszer méretének növekedésével.

    Most egy kicsit ennek a támogatásnak az előnyeire is kitérnénk, méghozzá kezdve azzal, hogy nem csak a napelem férhet bele a támogatásba, hanem a nyílászárók korszerűsítésére egyaránt igénybe lehet venni. Pozitívum még sokaknak, hogy támogatott hitelből is megvalósítható az Otthonfelújítási pályázattal történő napelemes rendszer telepítése, ami szintén egy plusz pont ezen támogatás mellett!

    Talán mostanra elúsztak a bárányfelhők és kitisztult a kép a pályázati feltételekkel kapcsolatban. Végtére is jobban látszik már, hogy melyik pályázatnál milyen, pontosabban mennyi hátránnyal és előnnyel számolhatunk. Így akár eredményt is hirdethetünk.

    Persze még mindig fennáll a lehetősége annak, hogy saját erőből finanszírozza a projektet, amennyiben a napelemes rendszerrel szeretné biztosítani otthona áramellátását, ami jó dolog, hiszen a rendszerbe fektetett pénz mindenképpen megtérül! Ha mégsincs rá keret, számos banki hitel enged utat a szabad felhasználásra, amit akkor érdemes megfontolni, ha nem felelünk meg a pályázati feltételeknek, azonban szeretnénk kihasználni a megújuló energia nyújtotta előnyöket!

    Most, hogy tiszta vizet öntöttünk a pohárba, talán könnyebben megy a számolás is amellett, hogy mérlegelni tudunk pro és kontra, és mindenki el tudja dönteni, hogy milyen forrásból érdemes a napelemes rendszert finanszírozni.

    Jégeső esetén nem sérül a napelem?

    Az utóbbi hónapok, hetek időjárást figyelembe véve, teljesen jogos a kérdés. Többen napelem rendszer vásárlása előtt állnak és lehet pont ez az utolsó kérdés, amire választ várnak.

    Megnyugtatásul elmondhatjuk, hogy a gyártók nagyon komoly teszteknek vetik alá a napelemeket, hiszen nagy felületükkel közvetlenül kitettek a természeti hatásoknak.

    A napelem gyártók felkészültek?

    Ezért a gyártók megfelelő edzett üveggel és speciális védőfóliával látják el a paneleket. Hétköznapi megfogalmazásban úgy mondanánk, hogy kb. annyit bírnak, mint a mai autók szélvédői. Szóval, jól bírják.

    Természetesen előfordulhatnak extrém nagyságú jéggolyók, amik ellen már szinte semmi nem véd meg. Ilyenkor jön a ház biztosítása.

    Javaslatunk, hogy mikor felkerül a napelem a háztetőre, jelentse be biztosítójánál. A legtöbb biztosítónál vannak olyan biztosítási csomagok, kiegészítők, melyek fedezetet nyújtanak erre az esetre. Ez természetesen eltérő minden biztosítónál, ezért érdemes érdeklődni.

    Mivel csekély számú az extrém nagyságú jégeső kockázat, így a napelemek vígan dolgoznak a napsütésben és termelik az áramot, hogy Önnek kinullázzák a számláját.
    Érdekli, mennyi napelem panellel tudja kiváltani áramszámláját? Kattintson  »» kalkulátorunkra. ««

    Növelné cége piaci értékét?

    Lehet, hogy most elcsodálkozik, hogy egy napelemes cég oldalán ilyen címet olvas. Ne lepődjön meg, mert a cikk végigolvasása után mutatunk egy valós lehetőséget.

    Természetesen egy vállalkozás piaci értékét több minden befolyásolja, mint pl. know-how, ügyfelei száma, készpénzállománya, stb.
    Ma már viszont bejött egy új fogalom, ami egyre erőteljesebben van jelen és magas piaci befolyásoló tényezővel bír. Ez pedig a környezettudatosság, környezetvédelem.

    Mivel szinte az utolsó órákban vagyunk, hogy még hatékonyan visszafordítsuk a klímaváltozást, ezért egy cég, amely tesz is ezért az ügyért, növeli cége értékét és jobban felhasználhatja kommunikációjában.
    Gondoljon bele, milyen jó érv egy versenytárgyalásnál, hogy az Ön cége “zöldebb”, mit a konkurencia.

    Írtuk feljebb a készpénzállományt, mint egyik meghatározó tényezőt. Gondoljuk azzal nem mondunk újat, hogy a megfelelő, azonnal rendelkezésre álló pénzállomány olyan a cégnek, mint embernek a levegő! Ez adja a mozgásteret, ez adja a fejlesztések forrását. Akkor a cél, hogy növelni kell ezt az állományt!

    A GINOP 4.1.3-19 napelem pályázat cégének szól!

    Ami nem kiadás az bevétel! A környezetvédelmet komolyan gondoló és érte tevő cégnek pedig ez most bevételt jelent.
    Ha a cég elhatározta, hogy leteszi voksát a megújuló energiaforrások felhasználása mellett, akkor éves szinten több százezer forintot tud megspórolni!
    Ennek első lépése lehet a megjelent GINOP 4.1.3-19 napelem pályázat, mely azt a célt szolgálja, hogy támogassa a vállalkozásokat, akik a napsütést felhasználva kívánják növeli piaci értéküket.

    Korábbi bejegyzéseinkben és külön ezért létrehozott pályázati oldalunkon is leírtuk, hogy most mentesül a pályázó a túlzott bürokráciától és viszonylag egyszerű a kérelem beadása.

    Most azon kell elgondolkodnia, hogy jó lépés-e a vállalkozása működési költségeit csökkenteni és növelni cége presztízsét a környezettudatossággal. Egy jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett napelemes rendszer már az első percben lenullázza a villanyszámláját.
    A megtakarítást pedig fordítsa vállalkozására!

    Kik vehetik igénybe a napelem rendszer kiépítéséhez a pályázatot?

    Kizárások vannak, ezért erre figyelni kell. Nem nyújthatnak be igényt azok a cégek, akik területileg budapesti vagy Pest megyei vállalkozások, ahogy sajnos azok sem, melyek mezőgazdasági termelőként vannak jelen a hazai piacon.

    Ne maradjon le, hiszen egy olyan lehetőséggel élhet, mely kevésszer adatik. Növelheti cégei piaci értékét, környezettudatosságát és nem utolsó sorban csökkentheti bolygónk környezeti terhelését.

    Napelem rendszer felülvizsgálata!

    A folyamatos napelem telepítések, kivitelezések, nagykereskedelem egy része vállalkozásunk tevékenységének. Az általunk - és több esetben nem csak az általunk - épített rendszereket folyamatosan karbantartjuk, szervizeljük. Mindezt azért, hogy a legjobb hatásfokkal, hibamentesen üzemeljenek a felépített rendszereink.

    Napelem erőműveknél kell felülvizsgálat?

    Erőműveknél és főleg az állványos megoldásoknál érdemes évente felülvizsgálatot tartani. Utána húzzuk a csavarokat, csatlakozókat, megvizsgáljuk a bekötéseket. A kábelrögzítések, kötegelők hamarabb elhasználódhatnak, ezeket is cseréljük.
    Megmérjük egyenként a stringeker, ellenőrizzük a string biztosítékokat, illetve túlfeszültség védelmeket, szükség esetén cseréljük a solar csatlakozókat.

    Az invertereknél nem marad el a szoftverek naprakészen tartása, hiszen Frónius nagykereskedőként vannak olyan beállítások, melyekhez cégünk férhet hozzá. Így javítjuk a rendszer hatásfokát, biztosítjuk optimális működését.

    Amennyiben elégedetlen rendszere teljesítményével, vagy szakszerű felülvizsgálatra van szüksége, hívja kollégánkat az alábbi számon»» +36 (20) 270 08 38

    A megelőző gondoskodást meghálálja befektetése!

    A garancia hogyan működik napelem a Solargroupnál?

    Garanciák napelemes rendszereknél

    Célunk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek és ne “keserű szájízzel” gondoljanak kivitelezésünkre. Ezért munkatársaink folyamatos képzéseken vesznek részt, valamint munkáinkat Kollégánk minden esetben tesztelik, illetve mérésekkel ellenőrzik átadás előtt. Így biztosítva a kivitelezés minőségét.

    Cégünk az alábbi garanciákkal adja át munkáit:

    • 5 év garancia a kivitelezésre
    • 10 év garancia a rögzítéstechnikára
    • 5 év az inverterre, mely Fronius invertereknél 20 évig is terjedhet (erről kollégánk ad bővebb felvilágosítást)

    Napelem paneleknél az alábbi garanciális feltételek vannak, melyek hatósági szabályozás alá esnek:

    A napelem táblák 1000 W/m2 napenergia besugárzás esetén a gyártási névérték minimum 80%-át fogja leadni 25 év múlva is, a 35° szélességi fokon belül és maximum 25°C panel hőmérsékleten.
    Teljesítmény 10 év 90%, 25 év 80% ez alá nem eshet, enélkül nem lehet forgalomba hozni.

    A kisebb teljesítmény általában abból ered, hogy nem megfelelő a dőlésszög vagy a tájolás, esetleg a panelek rendkívül felmelegszenek. Minél jobban melegszik a panel, úgy csökken a hatásfok. Ezért kell a megfelelő telepítés körültekintően elvégezni. pl. Cégünk nem telepíti a napelem paneleket közvetlenül a héjazatra, hanem tartóra, hogy járja a szél.

    A napelemes rendszer kiválasztása, telepítése körültekintést, szakmai hozzáértést igényel. Amennyiben cégünket választja megkapja több mint ezer telepítés szakmai felmérésének, kivitelezésének tapasztalatát.

    Kattintson kalkulátorunkra és kérje ajánlatunkat »» AJÁNLATOT KÉREK ««

    Az egyik legnagyobb napelemes kiállításon jártunk!

    2019. május 15-17 között München adott otthont Európa egyik legnagyobb napelemes kiállításának.
    Mivel cégünk a Solargroup elkötelezett híve a folyamatos fejlődésnek, a legmodernebb technikák biztosítása ügyfeleinek, így természetes volt, hogy részt veszünk a kiállításon.

    Előzetes várakozásunkat több helyen felülmúlták a látottak. A környezet tudatos energia előállítása, felhasználása nem látott mértékben fejlődik. Ennek a haszonélvezői pedig mi felhasználók vagyunk és a bolygónk.

    Csapatunk a kiállítás ideje alatt több beszállító partnerével folytatott tárgyalásokat, hiszen pl. a Fronius cégnél nagykereskedők és szervízpartnerek is vagyunk. Látogatásunk egy másik nem titkolt célja új partnerek felkutatása volt, amelyeket sikerült megvalósítanunk. Több gyártóval alap megállpodásokat kötöttünk (pl. design napelem), melyeknek a termékei hamarosan bekerülnek cégünkhöz.

    A kiállításon megjelentek a napelem felhasználásával és napelemekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltató cégek is. Ilyenek voltak pl. a most méltán népszerű és üttörő szerepet vállaló elektromos autók beszállító partnerei. Láttunk olyan ível üvegtetőt, melyben napelemek voltak telepítve és igen jó hatásfokkal működnek.

    Érdekes volt és nagy fantáziát láttunk a nyomtatható napelemekben is. Ezek a kis szerkezetek ha elterjednek, könnyű előállításuk révén hatékonyan tudnak besegíteni akár egy kirándulás alkalmával. Hiszen mobil telefonon, akkumulátoros készülékeink lemerülnek és egygyszerűen kis helyen tárolható napelemmel megoldható ezek feltöltése. Persze a házunkat nem tudjuk vele beborítani, de nem is ez a cél vele. Amit fontos kiemelnünk, hogy amit láttunk (képünk) az zöld - természetes anyagokból előállított volt, ezzel is védve a környezetünket.

    A napelem fejlődik?

    A napelem panelek folyamatos fejlődésének, mi a felhasználók vagyunk haszonélvezői. Megemlíthetjük a 510W-os panelt. Hiszen adott napelem panel magas hatásfokkal tud dolgozni. Ezek az új panelek bízunk benne, hamarosan nálunk is megjelennek.

    Egy panel hatásfokánál fontos szerepet játszik a panel tisztasága. Nálunk is előfordultak olyan saharai esők, melyek a sok homokkal teljesen beszennyezték a paneleket. Maga az eső sem tudja megfelelően letisztítani a napelem táblákat. Ezekhez speciális berendezésekre és ozmozis-os vízre van szükség. Ilyen takarító gépeket is megtekintettünk munka közben a kiállításon.

    Új trendként kezd kialakulni a flexibilis, hajlékony napelemekkel. Ez a technológia teret fog nyitni az új design napelemeknek is. Igény van rá, hiszen otthonunk kialakítását, megjelenését azért szeretnénk megkülönböztetni az ipari kinézettől, ha már csak a napelemekre gondolunk.

    Az inverterek is rohamos fejlődésen, megújuláson mennek keresztül. Ezek mind hatásfokban, kezelhetőségben, szolgáltatásban (pl. milyen adatokat mutasson) meglátszanak.

    Zárásként elmondhatjuk, hogy hatalmas lehetőség van a megújuló energiában, aminek felhasználása itthon is évről évre nő. Melléhatásként pedig védhetjük bolygónkat.

    Addig is napelem igényét leadhatja kalkulátorunkkon keresztül»» http://bit.ly/2QkrakW

    Amennyiben a KKV-nek szóló napelemes pályázat után érdeklődik, akkor hívja kollégánkat az alábbi számon»» +36302074094

    A napelem növeli az ingatlanom értékét?

    Az utóbbi években előtérbe kerültek a környezettudatos vásárlások, amik kihatnak nem csak a mindennapi megfontolt vásárlásainkra (pl. kevesebb műanyak szatyor), hanem a nagyobb összegű, hosszú távú befektetésekre is. Tipikusan ilyen befektetés egy ház vásárlása.

    Ma egy ház vásárlásánál már jobban odafigyelünk az ingatlan gazdasági mutatóira, energia felhasználására. Ezt segíti a hatósági energetikai tanúsítvány is. A másik szempont, ami az utóbbi 1-2 évben megfigyelhető a vásárlóknál, az az, hogy az ingatlan mennyire függ a hálózattól, mennyire képes önellátó lenni.

    Itt már nagy szerepe van a napelemeknek, hiszen így tudjuk biztosítani függetlenségünket a szolgáltatótól. Jelen esetben nem arra kell gondolni, hogy levágjuk a vezetékeket, hanem, hogy a rendszerünk által táplált energiát visszajuttatva a hálózatba felhasználjuk, mikor felhasználásunk több, mint a termelésünk (pl. éjszaka).

    Ingatlanosokkal beszélgetve már a döntésnél befolyásoló, de az ingatlan értékét jelenleg még nem oly mértékben növelő tényező a naplelem. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mint amikor használt autót vásárolunk és ugyan annál a típusnál az egyik autó több extrával van felszerelve, mint a másik. Ilyenkor, ha még egy kissé drágább is a jobban felszereltet vásároljuk meg, mivel az többet nyújt.

    Azt tudjuk, hogy a tendencia elindult tőlünk nyugatabbra és ott már fontos tényező, hogy az ingatlan rendelkezik-e napelemmel vagy sem. Így azt gondoljuk, hogy itthon is hamarosan tényezővé válik ingatlan értékesítésénél. Mivel hosszú távon gondolkodva az egyik legjobb befektetés a napelem, kár nem érhet minket. A nap süt és termelei az áramot. Értékesítésnél pedig jobb helyzetben tudunk tárgyalni.

    Többször felmerülhet a kérdés, hogy miből fedezzük napelemes rendszerünk kivitelezését?

    A Magyar Fejlesztési Banknál létezik egy kamatmentes hitelprogram, mely családi házak, társasházak energetikai korszerűsítésére és a megújuló energiaforrások kiépítésére Ez nagyon kedvező feltétellel pontosan 0% kamatozású hitellel vehető igénybe magánszemélyeknek!

    Amire igénybe vehető a hitel:

    • megújuló energiafelhasználásra, például, napelemes, napkollektoros rendszer kiépítésére, hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre, melegvíz termelésre.
    • hőszigetelésre
    • nyílászárók cseréjére, korszerűsítésére
    • fűtési és/vagy használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése
    • árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése
    • bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

    Ha most szeretné megtudni, mennyi napelemre van szüksége áramszámlája kiváltásához, akkor kattintson kalkulátorunk felületére itt »» KALKULÁTOR ««