Fronius inverter

Tudnivalók a Fronius Inverter termékekről:
Feladata a napelemek által termelt egyenáramot váltakozó árammá alakítani, mindeközben az áramtermelés optimalizálását támogatja. Ezáltal meg tud felelni a közüzemi hálózatnak is.

Egyedivé teszi, hogy alapfelszereltsége egy olyan adatkommunikációs csomag, mely több lehetőséget biztosít a teljes körű rálátásra a működése kapcsán.

A felhasználók számára ideális, megbízható támogatást élvezhetnek – felhasználóbarát funkciókkal. A napelemmel előállított villamos energia optimális hasznosítását támogatja. A megfelelő eszközökkel akár ipari mértékekben is hasznosítani lehet. Erre szolgálnak az inverterek, ami minden napelemes rendszer lelke!

A gyártó 1992 óta foglalkozik napenergiával. Az első Fronius Inverterek 1995-re lettek kifejlesztve. 2013 óra vannak jelen a napelemek, melyek Snap inverter technológiával működnek és melyek jövőbelátó tervezésüknek köszönhetően Smart Grid együttműködést tesznek lehetővé!

Egy megújuló energiaforrás előnye, hogy végtelen és tiszta energia, amit ad.

 Mire képes?

Hasznos funkciói:

  • közüzemi hálózathoz megfelelő
  • távfelületek biztosítása
  • adatnaplózás, monitorozás
  • biztonsági és védelmi funkciók
  • saját fogyasztók egy részének vezérlése
  • egységes Snap inverter technológia
  • standard felszerelés, gyors üzembe helyezés
  • egyszerű szervizelés: szabad aljzatok, nyitott interfész
  • integrált adatkommunikáció, webszerver: WLAN, Ethernet, WiFi

Legfőbb előnyök:

Biztonságos

Ha villamos ív keletkezik a DC körben, az AFCI (Arc Fault Circuit Interruption) leállítja az invertert, a beépített ívhiba megszakításnak köszönhetően.

Zero feed-in

Ezen funkció által nem kell visszatáplálni a közcélú hálózatnak, emiatt könnyedén meg lehet felelni a hálózatirányítói korlátozásoknak.

Automata HF transzformátor átkapcsolás

A Galvo típusú transzformátoros inverterekben magas frekvenciás transzformátorok vannak. Az átkapcsolási funkcióval állandó magas hatásfokú működés érhető el, ezáltal magasabb hozamot is tud biztosítani.

Dynamic Peak Manager

Az optimális munkapont keresésekor automatikusan végigellenőrzi az I-V görbét. Ennek köszönhetően az MPPT algoritmus képes dinamikusan alkalmazkodni a körülményekhez, avagy megtalálja a legoptimálisabb munkapontot.

Snap inverter technológia

Egységes felépítésük nagy előny, mindez a Snap rendszernek köszönhető! Ahogy az oldalunkon található videó is bemutatja, lényegében a hátlap kerülhet először felhelyezésre, ebben található minden sorkapocs. Ezekbe kell az AC, valamint DC kábeleket bekötni. Erre lehet a berendezést felakasztani és rögzíteni, pattintani. Ezekből az adottságokból következik, hogy könnyű szerelni és szervizelni újrakábelezés nélkül!

Integrált adatkommunikáció

Teljes körű rálátás a napelemes rendszer működésére: webszerver és interfészek egysége található a csomagban, mely a gyártó egyediségét tükrözi. Internethez csatlakoztatható hálózati kábelen és WiFi-n egyaránt. Idegen eszközök csatlakozását is engedélyezi: Modbus RTU SunSpec vagy Modbus TCP SunSpec, illetve Fronius Solar API.

Milyen típusok léteznek?

3 fázisú modellek:

Fronius Symo

3 fázisú modell
magán háztartásokhoz, ipari létesítményekhez
transzformátor nélkül
hibrid rendszerben is elérhető
3,0-20 kW teljesítményig

Fronius Eco

a legnagyobb hozamot tudja biztosítani
kültéren, beltéren is használható
25,0-27,0 kW

 

1 fázisú modellek:

Fronius Primo

kommunikációra képes
családi házakhoz
transzformátor nélküli
korlátozás nélküli kül- és beltéri használat
kis súly, kis méret
3,0-8,2 kW

Fronius Galvo

kisméretű családi házak estén ideális
önellátást biztosító rendszerekhez
transzformátort tartalmaz
1,5-3,1 kW

 

3 kW, 5kW és 10kW teljesítmény között is mozognak, azonban vannak más lehetőségek egyaránt, például 27kW. Minden szempontból egyedi megoldásokra találhat az inverterek Fronius kategóriájában!

 Melyiket érdemes választani?

A teljesítmény és az ár, ami leginkább meghatározó lehet a választásban. De érdemes arra is odafigyelni, hogy egységen belül mire szeretné használni. A hálózatba történő visszatáplálás, a méretek, valamint a garancia is meghatározó szempontok. Nagy előny az osztrák gyártású Fronius esetében az országosan kiterjedt szervízhálózat. Emiatt van többféle lehetőség a termékkínálatban, ami szinte személyre szabott megoldásokkal tud szolgálni!

PRIMO, IG

Amikor az ár és a csatlakozási pont típusa a lényeg: 3-4 kW-os rendszerekhez.

SYMO

Előnyös a terhelhetősége és ár-érték aránya, ezzel együtt 4 kW felett kiválóan helytáll.

 

További részletek a termékeinkre kattintva a műszaki leírás fül alatt megtekinthetők.

Nem igazodik ki a műszaki adatokon? Nehéz a döntés? Számos vélemény olvasható az interneten azzal kapcsolatban, hogy kinek melyik modellre esett a választása és melyek az előnyök, amiket tapasztal. Az összes végigolvasása helyett kérjen inkább szakértő tanácsot, hiszen mi segítünk a választásban!

Az elérhető pályázatok és támogatások kapcsán is segíteni tudunk, amennyiben szeretné kihasználni az esetlegesen rendelkezésre álló lehetőségeket!

Hogyan érvényesíthető a garancia?

Kollégáink a folyamatos képzések által mindig naprakészek. A kivitelezés minősége érdekében mérünk, tesztelünk és csak azután kerülhet átadásra a rendszer, amennyiben azzal elégedettek vagyunk.

Solargroup garancia:

kivitelezésre – 5 év
rögzítéstechnikára – 10 év
a fronius inverter – 5 év

Több esetben is félreértések vannak a jótállás kapcsán. A gyártó teljes körűen 2 évet garantál, ezen felül azonban lehetőség van meghosszabbítani azt, de sokan nem tudják, hogy ez regisztrációhoz van kötve.

https://www.solarweb.com/

A regisztrációt az a cég tudja elérni, aki telepíti a készüléket. A gyártótól történő szállítástól számítva 30 hónap áll rendelkezésre ehhez.

Fronius Warranty:

További 5 év jár az alap 2 évhez.

Az első két évben minden anyagköltséget fedeznek a szállítási költségekkel együtt, továbbá a szerviz díjakat. Az anyagköltségre vonatkozik a plusz öt év.

Fronius Warranty Plus:

2+3 év teljeskörű garanciát tud adni.

Beletartozik az anyagköltség és minden más, mint a szervizdíj és szállítási költségek egyaránt.

Kollégáink személyre szabott tájékoztatást tudnak nyújtani ebben a témában!

 A megfelelő napelem inverter kiválasztása különösen fontos. Ugyan az alkalmazását rugalmasság jellemzi, nem árt, ha tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel. Ár-érték arányában a Fronius picavezető termékeivel mindenképp megéri!

A napelem kalkulátor segítség abban, hogy megtalálhassa ár szempontjából is az Önnek megfelelő méretű rendszert! Akár családi ház, akár ipari épület – mindenre van megoldás!

A nagykereskedelmi tevékenységek mellett cégünk vállalja a tervezés és kivitelezés folyamatát!