SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Kiserőművek vállalkozások részére

Visszatáplálás elleni védelemmel ellátott napelemes rendszer nagyfogyasztóknak

Akár 3 év alatt is megtérülhet napelemes energiahatékonysági beruházása!

A napelem még mindig az első számú megoldás az energiaválságra! Az energiaárak növekedése a cégeket sújtja legnagyobb mértékben. Versenyképességének megőrzése érdekében a megoldást a visszwatt-védelmes napelemes kiserőmű jelenti, amellyel akár teljesen le is nullázhatja áramszámláját, így nem kell tovább aggódnia a költségei miatt. Előnyös továbbá, hogy a legtöbb vállalkozás a nappali órákban üzemel, ilyenkor keletkezik a legtöbb fogyasztás és ilyenkor termel a napelem is, így a megtermelt energiát adott hálózaton belül azonnal is fel is tudják használni.

Mi a visszatáplálás (visszwatt) védelem?

A napelemes rendszer termelését okos szabályozó és mérő eszközökkel optimalizálni lehet a mért fogyasztás alapján. A rendszer annyi energiát termelhet, amennyit el is fogyaszt az adott pillanatban, mivel jelenleg a hálózatra táplálás nem lehetséges. Ha a termelés adott pillanatban több, mint amennyit a fogyasztó el tud használni, akkor a visszwatt-védelem az invertereket visszaszabályozza pillanatnyi fogyasztásra, vagy lekapcsolja azt.

Beépítésével a hálózati kapcsolódás nem szűnik meg, így amikor a napelemek nem termelnek cége továbbra is a hálózatból veszi fel a szükséges villamosenergiát.

A töbletenergiát akár akkumlátorokkal is el lehet tárolni

A lítium-vas-foszfát technológián alapuló ipari energiatároló megoldásokkal biztonságosan, stabilan működő akkumulátoros – energiatárolós napelemes rendszer az, ami biztosítja a függetlenséget, a maximális kihasználást, vagyis a saját energia helyben történő felhasználását! Kiválóan alkalmazható iparban, a hektikus villamos energia hálózatban fellépő energiaigények kompenzálására (Peak Shaving).

Ipari méretű napelemes rendszer telepítés vállalkozások számára, akár gyármentő program keretében is

Az alábbi fogyasztási görbe egy visszwattos rendszer napi fogyasztását és termelését szemlélteti:

Engedélyek típusai a törvény szerint

115 §

  • a) építési engedélyezési eljárás,
  • c) használatbavételi engedélyezési eljárás,
  • d) fennmaradási engedélyezési eljárás,
  • e) megszüntetési eljárás.

116 §

(3) Nem kell a Hatóság 115. §-ban meghatározott engedélyét kérni

  • a) olyan kiserőmű építéséhez, melynek csatlakozási teljesítménye egy csatlakozási ponton nem haladja meg az 50 kVA-t azzal, hogy a csatlakozási ponton az összesített kiserőművi csatlakozási teljesítmény nem haladhatja meg az 50 kVA-t,
  • b) a védett természeti terület és Natura 2000 terület kivételével a legfeljebb 0,5 MW névleges teljesítőképességű kiserőmű építéséhez, ha az nem táplál villamosműre
  • Villamosmű: az erőmű, az átviteli és az elosztó hálózat;
huawei
Fronius logo
trina
testvolt
sma-stp20000tl-30-inverter_4
k2system
Canadian Solar
Longi

REFERENCIÁK

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Filyó Balázs, értékesítési vezető: +36202700838

Ajánlatkérés vállalkozásoknak