SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Az inverterek SolarEdge kínálata számos praktikus lehetőséget rejt magában köszönhetően annak, hogy minden egyes modul teljesítménye külön termel, vagyis olyan, mint a hagyományos napelemes rendszer ellentéte! A Smart technológia tényleg okos, számos olyan előnyt nyújt, amit egy napelem az átlagos felhozatalból nem képes.

A napelemenkénti munkapont optimalizálók esetén maximális teljesítmény adott, pontosabban nem befolyásolják egymást az egyes modulok, egész egyszerű módon nagyobb hozam érhető el ezzel a rendszerrel. A napelemek között kiemelt teljesítményű rendszer az elektromos energia termelése szempontjából! A napenergia termelés és hozamunk nagyobb lehet abban az esetben, ha ezt a technológiát választjuk.

 

Mi az a teljesítményoptimalizáló?

A teljesítmény optimalizáló egy kis dobozkában helyezkedik el, amelyet a napelem modulok hátuljára erősítünk vagy a tartószerkezetre van felerősítve. A modulonként történő teljesítményoptimalizálás napelemes optimalizáló egységekből és inverterből áll, de ne feledkezzünk meg a felhő alapú felügyeleti platformról sem.

A SolarEdge Power Optimizer széria többek között:

P300, P300J, P370, P401, P404, P405, P485, P500, P505, P650, P701, P730, P800p, P801, P850, P950, P1100 teljesítmény-optimalizálókból áll, kisebb és nagyobb háztartások számára, valamint ipari és nagyméretű rendszerekhez egyaránt elérhető.

 

A gyártó a SolarEdge napelem optimalizáló termékeit kifejezetten a saját inverterekhez készítette, a modulszintű PV teljesítményoptimalizálás érdekében.

 

Alkalmazható bármilyen 60 cellás modulhoz, melyek mindegyike távfelügyelhető külön is. Tehát nem csupán az inverteren, hanem a napelemeken történik a munkapont követés. Ez azért is előnyös, mert ha valamilyen hiba csúszik a rendszerbe, akkor sokkal könnyebben kiszűrhető annak helye.

Az optimalizált teljesítmény előnyei, hogy szerencsés módon nem számít az, hogy milyen a tájolás, az árnyékolás és kizárólag annak megfelelően kelljen telepíteni az egyes modulokat, hanem sokkal szabadabb az elhelyezés, mégis lényegesen hatékonyabb a rendszer teljesítménye! Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy például az egyik modulunk bepiszkolódik vagy tavasztól-őszig egy terebélyes fa árnyékában áll, akkor is van lehetőség a teljes kihasználtságra. Hiszen mindössze egy modulnak a teljesítménye romlik, a rendszeren belül elhelyezkedő többi modulra viszont nincs ráhatással, azok továbbra is magas hozamot biztosíthatnak. A tartószerkezet és a panelek tájolása, valamint az egyéb körülmények szinte csak apró részletet jelentenek abból a szempontból, hogy mennyit tud termelni a rendszerünk. Persze cseppet sem mindegy, milyen napelemet választunk, de kihozhatjuk a legjobbat abból, ami adatott.

Röviden a SolarEdge inverter előnyei:
– több energiát termel – napelemenkénti (panel) független teljesítmény
– panelek egyenként való mérése – egyedi monitoring rendszer
– beépített tűzvédelmi kapcsoló – nagyobb biztonság
– nem befolyásolja a termelést a leárnyékoltság – nem az átlag hozam kerül számításra
– 25 év garancia

A modulszintű teljesítményelektronika teljesítményoptimalizáló funkciókkal ellátott rendszer, aminek köszönhetően sokkal átfogóbb a rendszerfelügyelet, valamint a biztonság! Sokkal több modult alkalmazhatunk, ami akár lehet 40-60 db modul hosszúságú strang sorba kötve. A hálózatra való csatlakozás, a telepítés feltételek így már sokkal szélesebb körben adnak utat a háztartások, ipari egységek számára ahhoz, hogy napenergiát nyerhessenek. Nincs szükség arra, hogy fákat vágjanak ki a területen, illetve további változtatásokat hajtsanak végre, hiszen olyan helyszínen és helyen is lehetséges a felrakás, ahol eddig nem volt az!

Amennyiben Önnek is még hatékonyabb napelem rendszer kell, akkor a legjobb helyen jár, hogy egy zöldebb, fenntarthatóbb háztartás tulajdonosa legyen! A megfelelő optimalizálóval a leghatékonyabb rendszerre tehet szert.

A pályázatok és támogatások oldalunkon többet is megtudhat a rendelkezésre álló lehetőségekről.

Kérjen további tájékoztatást tőlünk személyre szabottan! A kapcsolat menüpont alatt megtalálhat minket több elérhetőség által is.

1–16 termék, összesen 18 db