ro RO

Napelem rendszer kivitelezés

Akár egy életre megspórolhatja a villanyszámlát!

Bízza a napelem kivitelezését tapasztalt csapatunkra!

Miért a Solargroup szakembereire bízza a kivitelezést?

 1. Eddig több, mint 5000 kivitelezésen vagyunk túl – 100%-os ügyfél elégedettséggel!                                                                                                                           
 2. Munkánkra garanciát vállalunk – A megrendelői igényeket mindig figyelembe vesszük!                                                                                          
 3. A legjobb napenergia berendezések elérhetők kínálatunkban – Számos áramszolgáltató által elfogadott, teszteken kiválóan teljesített berendezésekkel dolgozunk!                                                                                    
 4. Alapos helyszíni felmérést végzünk – Célunk a legjobban termelő rendszer megtalálása személyre szabottan!                                      
 5. Szakértelmünkre mindig számíthat – Hasznos tanácsokat adunk Önnek mindvégig!

A napelemes rendszer telepítésének költségei.

Mivel nagyobb beruházásról van szó normális, hogy hosszas döntési folyamat és mérlegelés előzi meg a választást. A megfelelő döntés meghozatala olykor nehéz, ezért is szeretnénk segíteni Önnek, hogy közelebbről is megismerhesse a lehetőségeit, valamint a napelem kivitelezésének és telepítésének menetét.

Saját kiemelkedő projektjeink, a referenciák, a magas minőségű termékeink mind arra szolgálnak, hogy Ön biztos kezekben tudhassa a rendszer kivitelezését! Hogy a tervezés könnyebb legyen, megmutatjuk többek között, hogy milyen áron érheti el a Fronius napelemeket, invertereket, milyen szempontokra kell odafigyelni, hogy ne csúszhasson hiba a dologba. Legyen szó egy nagy ipari létesítményről vagy családi házról, úgy érdemes tervezni, hogy akár 20 év múlva visszatekintve is azt gondolja: Érdemes volt napelemet vásárolni!

Ismerjük meg első lépésként a napelemes rendszer részeit!

A napelem rendszer felépítése:

NAPELEM PANEL

A napsugarakat gyűjti be és egyenáramot állít elő. Ez a rendszer szíve.

NAPELEM INVERTER

Az előállított egyenáramot váltóárammá alakítja. Ez a rendszer agya.

NAPELEM TARTÓSZERKEZET

A napelem paneleket a segítségével rögzítjük a tetőre. Mondhatni, a rendszer teste.

Gondoljon a jövőjére!

Mennyibe kerül majd a rendszer?

Az egyik legfontosabb kérdés a napelemek terén, hogy milyen árakkal számolhatnak az ügyfelek. A napelemes rendszert, annak árát sok dolog befolyásolja. Az előzőleg történő felmérés és tervezés nagyon hasznos ebből a szempontból, mert annak fényében tudnak ingyenes árajánlatot adni a szakemberek. Az árakat befolyásoló tényezők között szerepel: a telepítés körülményei, az inverter teljesítménye, a panelek száma, ingatlan elhelyezkedése, energiafogyasztása. Ezek miatt van szükség a kivitelezés előtti helyszíni felmérésre, ami alapján árajánlatot tudunk adni.

A napelem rendszer árak és részei:

inverter (a teljes ár kb. 15-20%-a)
oda-vissza mérő óra
napelem (kb. 50-75%-a az árnak)
tartószerkezet (alumínium anyagból a tető felületére kerül rögzítésre)
szerelvények, kábelek.

Ha már van elképzelése arról, hogy milyen típusú invertert szeretne, mekkora teljesítménnyel, akkor két lépéssel előrébb van a tervezésben. Ahhoz, hogy előre tudjon kalkulálni azt illetően, hogy mennyit kell majd körülbelül áldoznia a projektre, a napelem kalkulátor segítséget nyújthat a tájékozódáshoz. A kitöltött adatok alapján kollégánk telefonon felkeresi Önt egyeztetés céljából és egy ingyenes személyes tanácsadás keretein belül pontosabb információkkal tud majd szolgálni.

A Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva elnevezésű 100%-os állami támogatottságú lakossági pályázat 2022-ben , ez év szeptember hónapjában esedékes. A pályázat által családi házára jogosultság esetén, jelentős kedvezménnyel telepíthet otthonára napelemet. Az ilyen és ehhez hasonló támogatásoknak köszönhetően nem csak magánszemélyek, hanem vállalkozások is. Az 50%-os vissza nem térítendő rendszerekre szaldó elszámolással tehet szert. Melyik támogatás lesz Önnek a legmegfelelőbb? Egyik cikkünkben ezt a témát tovább is taglaltuk több nézőpont szerint, ami kis segítség lehet a választás, végleges döntés meghozatala előtt.

Mekkora utat kell bejárni a napelem kivitelezésig?

Bízza a munkát profi kivitelezőkre, akik végig dokumentálva telepítik rendszerét! Teljes ügyintézés a tervezéstől a kivitelezésig!

Az biztos, hogy nem csupán a napelemes kivitelezőn múlik a folyamat időtartama, hiszen magát a rendszert gyorsan lehet telepíteni a megfelelő szakemberekkel. Ugyanakkor az ügyintézéssel kapcsolatban további résztvevők bevonása szükséges, köztük az áramszolgáltatóé, aki magát az engedélyeztetést végzi.

Mennyi idő alatt készül el a rendszer?

Összeszokott csapatunk már fél szavakból is megérti egymást. Az otthoni, lakossági rendszerek (kivitelezés nagyságától függően) már 1 vagy 2 nap alatt elkészülhetnek. Munkánk során törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb fúrással-faragással valósítsuk meg a napelemes rendszer kivitelezését. Mindent elpakolunk magunk után, tisztán dolgozunk, Önnek nem kell takarító csapatot hívnia!

Az ilyen módon hálózatra történő csatlakozás ügyintézése, az engedélyeztetés ennél több időbe telik, hiszen 2-3 hónapot is igényelhet, mire minden papírmunka, dokumentáció a helyére kerül az áramszolgáltató rendszerén keresztül.

Azonban minden tekintetben megéri vele foglalkozni, mert a kivitelezést követően már egy biztonságosabb életet élhet, hiszen függetlenné válhat az áramszolgáltatótól! Kivitelezéssel kapcsolatos kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk! Tapasztalataink és kiváló szakembereink segítségével a legjobbat fogjuk kihozni napelemes rendszeréből!

Ugyanakkor az ügyintézéssel kapcsolatban további résztvevők bevonása szükséges, köztük az áramszolgáltatóé, aki magát az engedélyeztetést végzi.

Milyen szakemberek dolgoznak a kivitelezésen?

Csapatunkban ács is van, az ő feladata a tartószerkezet felszerelése, ami szakértő munkát igényel, hogy precízen, pontosan kerüljenek megvalósításra az alapok. Ezen felül még villanyszerelőre van szükség ahhoz, hogy a napelemes rendszer kivitelezése megtörténhessen.

Több kivitelező csapatunk dolgozik párhuzamosan több napelem kivitelezésen.

Vállalunk továbbá:
 • kábel árokásást napelemeknek
 • tartószerkezet lábainak elhelyezéséhez szükséges ásást
 • vagyonvédelmi kábelárok ásást.

Mekkora rendszerre van szüksége?

Ennél a pontnál első sorban azt kell figyelembe venni, hogy melyek a szükséges teljesítményt befolyásoló tényezők. Tökéletes, de legalábbis ideális körülmények nem mindenhol állnak rendelkezésre, ezért is van szükség szakértő bevonására. Ő kellőképp átlátja a lehetséges előnyöket, akadályokat, ezek alapján pedig egy a körülményekhez képest legjobban termelő rendszer tulajdonosa lehet!

Fontos szempont a kivitelezést megelőzően, hogy felmérjük, milyen mértékű a kiváltandó villanyszámla. Itt a háztartás összes villamosenergia szükséglete kerül kalkulációba, mely kWh alapon történik. Hogyan számítható ki az éves fogyasztás? A havi számlát szorozza fel 12-vel, az eredmény pedig a névleges teljesítmény lesz. Ennek az értéknek olyan 90-95% százalékát fedezi a rendszer. Abban az esetben, ha elektromos fűtési rendszerrel kell kalkulálni a fogyasztás meghatározásánál, amennyiben az még nincs kiépítve, az árajánlat megadásakor ezt is jelezni kell nekünk, hogy a megfelelő teljesítményű inverterek kerüljenek kiválasztásra.

A tetőfelület tájolása a megfelelő teljesítményhez szükséges adat, ami az előállított áram meghatározásában játszik szerepet. A déli tájolás a legkedvezőbb ebből a szempontból, hiszen így nyerhető a legtöbb napenergia. Más esetben kisebb-nagyobb mértékű veszteséggel kell számolnunk a teljesítményt illetően.

Mekkora a tetőfelület dőlésszöge? Ez is egy kiemelt tényező, ugyanis teljesítményvesztéssel járhat, ha nem megfelelő szögben érkeznek a napsugarak. Mi az ideális szög? Általánosságban 35-40%-os dőlésszög az, ami optimálisnak mondható, így éri a legtovább merőlegesen a paneleket a napsugár. Ezen a téren tökéletes nem létezik, hiszen természetesen a bolygók mozgása nem teszi lehetővé.

Árnyékolás. Ha árnyékoló hatás éri a napelem modulokat, azzal csökkenthet a teljesítményük. Az időjárás kiszámíthatatlan, felhős idő esetén nyilvánvalóan nem fogunk tudni annyi napenergiát nyerni, mint a nyári napsütésben. Azonban az időjárással a rendszer telepítése során lehet számolni, ahogyan azzal is, ha egy állandó jellegű, fix tárgy vet árnyékot a modulokra.

Miért pont a napenergia?

Első sorban azért, mert egyszerűen kimeríthetetlen forrás, folyamatosan megújuló energia az, amit biztosítani tud hosszú távon. Még a bizonytalan gazdasági helyzetben is képes biztonságot nyújtani. Solar panelekkel nem csak zöld energiát termelhet, hanem hosszú távra bebiztosíthatja magát a növekvő villamos energia árakkal szemben!

Illetve nem csak szimplán a háztartásnak szükséges áramot termelheti meg magának ezzel és spórolhat éves szinten sokat rajta, hanem bizonyos körülmények mellett a megtermelt áramot majd tovább tudja értékesíteni, például háztartási méretű kiserőmű segítségével!

Megtérülhet befektetése azáltal, hogy:

 • Lenullázhatja a villanyszámlát              
 • 25 év is garanciát kaphat napelemes rendszerére
 • Megtakarítás időben: 30-40 év is lehet
 • Növeli az ingatlan értékét
 • Óvja a környezetet, példát mutatva másoknak

Ha a weboldalunkon tájékozódik, akkor bizonyára már eldöntötte, hogy szeretné napelemmel felszerelni otthonát. Mint említettük, a tervezési folyamatban sok-sok kérdés akad, amire választ kell találni. Szerencsére már rengeteg kiváló inverter és napelem panel elérhető a piacon, kínálatunkban pedig a legjobbak közül szemezgethet.


Kollégáink teljes körű hozzáértéssel rendelkeznek, gondoskodnak róla, hogy az Ön esetében olyan megoldást kínálhassanak fel, ami ár-érték arányban a leginkább kedvező, hogy befektetése a lehető leghamarabb megtérülhessen!

Számolja ki Ön is napelem rendszerét!

Kattintson a gombra és megnyíló oldalunkon számoló programunk kitöltése után személyre szabott ajánlattal keressük meg.