KISERŐMŰ ÉPÍTÉS

Napjainkban kisebb befektetéssel saját talajra telepített kiserőművet építhetünk, melynek energiatermelése nemcsak a magunk szükségleteit elégítheti ki, hanem még hasznot is hozhat számunkra.

Az 500 kW-os kiserőművek telepítéséhez a Kormányhivatal Mérésügyi és Biztonsági Hatóság építési engedélyének beszerzése szükséges. Ezen kívül engedélyt kell kérni a közhálózatra való csatlakozáshoz is. Az engedélyezési folyamat senki ne riasszon vissza a telepítéstől, hiszen az 500 kW-os kiserőmű működtetésével évi kb. 500-600 ezer kWh termelés érhető el. Az így megtermelt áramot érdemes helyben elfogyasztani. Ekkora mennyiségű áramtermelésnél a túltermelést nem raktározhatjuk későbbi fogyasztásig. Néhány áramkereskedő vállalja egyedi megállapodás keretén belül, hogy a túltermelést beszámolja. Más lehetőségünk is van a felesleges áram felhasználására, mégpedig a tovább értékesítés. A megújulókra érvényes kötelező átvételi (KÁT) rendszer biztosítja számunkra a folyamat működését.

Az 500 kW-os kiserőmű által használt napelem panelek elhelyezése egy tetőfelületen lehetetlen, hiszen a napelem rendszer felszerelésére minimum 1 ha terület szükséges, így a megoldás a talajra telepített kiserőmű létrehozása. A telepítés során több dologra is figyelnünk kell. Többek között fontos, hogy a villámcsapás elleni védelem megfelelő legyen. A talajra telepített kiserőművek esetében a környező tárgyak árnyékolására és a napelem panelek közötti szabad terület megállapítására is gondot kell fordítani. Ellenkező esetben nem tudjuk maximálisan kihasználni 500 kW-os kiserőművünk teljesítményét.

Kérjen visszahívást, az alábbi űrlap elküldésével!

    A Küldés gomb megnyomásával hozzájárul, hogy a Solargroup Energy Kft. a megadott személyes adatait megkeresés céljából (telefon, e-mail) az adatkezelési tájékoztató alapján kezelje.

    Szeretne többet megtudni?

    Ismerje meg vállalkozásoknak szóló pályazatainkat. Kattintson!