SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Beszámoló a Huawei amszterdami C&I Smart PV & ESS Summit Europe 2024 csúcstalálkozóról

A Solargroup csapata a napokban abban a megtiszteltetésben részesült, hogy részt vehetett a C&I Smart PV & ESS Summit rendezvényen Amszterdamban, amelyet 2024. április 23-24-én tartottak. Ez a rangos esemény kiváló lehetőséget biztosított a napenergia és az energiatárolási rendszerek legújabb innovációinak felfedezéséhez. A csúcstalálkozó több mint 600 résztvevőt vonzott Európából, ami megerősíti, hogy a Huawei az iparág jelentős szereplője.

Csapatunk beszámolt a Fusionsolar legújabb innovációiról.


A csúcstalálkozó egyik legfontosabb szempontja két forradalmi termék bevezetése volt a C&I szegmens számára:

  1. Huawei SUN5000-150K-MG0: A Huawei kifejlesztette az inverterek új generációját, a SUN5000-150K-MG0-t, amely jelentős fejlesztéseket hoz az előző generációhoz – SUN2000-hez képest. Ennek az inverternek a maximális hatásfoka 98,8% és számos olyan fejlesztést tartalmaz, amelyek maximális megbízhatóságot és biztonságot nyújtanak.
  2. Folyadékhűtéses tápegység a Huawei-től: Ez a termék tesztelési fázisban van, nem csak nyilvános gyorstöltő állomásokhoz használják. Ez az egység optimalizálja a töltési folyamatot és maximalizálja a megújuló forrásokból előállított energia felhasználását, 600 kW maximális teljesítményt kínál és akár 12 kimenetet is támogat, rugalmas architektúrával és olyan funkciókkal rendelkezik, mint a továbbfejlesztett töltés, alacsony zajszint és hosszú élettartam.


A csúcstalálkozót a mesterséges intelligencián (AI) alapuló új energiakereskedelmi technológia bevezetése jellemezte. Ez az innováció a fotovoltaikus rendszer vezérlődobozába integrált intelligens eszközből áll. A készülék fejlett mesterséges intelligencia-algoritmusokat használ az energiatermeléssel, az energiaigénnyel és a piaci árakkal kapcsolatos adatok valós idejű elemzésére. Ezen információk alapján a rendszer optimális döntéseket hoz az energia tárolási rendszerben vagy az energiapiacon történő értékesítésének optimális időpontjáról.

Ez az innovatív technológia számos jelentős előnnyel jár a napelemes erőművek tulajdonosai számára:

• Megnövekedett bevétel: az energia intelligens, optimális áron történő értékesítésével a rendszer többletbevételt generálhat a park tulajdonosának.

• Energiafelhasználás optimalizálása: a rendszer alacsony ár esetén tárolja az energiát, magas ár esetén pedig értékesíti, így maximalizálja a rendszer energiahatékonyságát.

• Költségcsökkentés: az energiafelhasználás optimalizálásával a rendszer csökkentheti a fotovoltaikus park üzemeltetési költségeit.

• Hálózati stabilizálás: a rendszer hozzájárulhat a hálózat stabilizálásához azáltal, hogy szükség esetén energiát fecskendez be, és energiát tárol, ha a termelés túlzott mértékű.

Ennek a fejlett AI-technológiának a megvalósítása fontos lépés egy intelligensebb és fenntarthatóbb energiahálózat felé. Az energiakereskedelmi folyamat automatizálásával ez az innováció elősegítheti a fotovoltaikus rendszerek hatékonyságának növelését és költségcsökkentését, miközben növeli a napenergia gazdasági életképességét.


A Solargroupnál szilárdan hiszünk abban, hogy a napenergia képes jobbá tenni a világot. Éppen ezért izgatottak vagyunk, hogy piacra dobjuk a legújabb napelemes technológiát, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legjobb minőségű megoldásokat kínáljuk Önnek, amelyek pénzt takarítanak meg, csökkentik ökológiai lábnyomát.

Keressen minket innovatív, hatékony és személyre szabott megoldásokért!