SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Kibővítették a Napenergia Plusz Programban telepíthető akkumulátorok körét

Ahogy arról a Fronius is beszámolt, megjelent a 2024. január elsejétől elérhető Napenergia Plusz Program módosított pályázati kiírása, amelynek értelmében már a BYD Battery Box Premium HVS 10.2 kWh-ás akkumulátor is elfogadható! A módosításnak köszönhetően már három akkumulátor méretből van lehetőség választani a pályázat megvalósításakor, ezzel még nagyobb szabadságot nyújtva a pályázóknak.

A pályázat keretén belül 4 és 5 kW-os invertert lehet telepíteni, melyhez ajánljuk a Fronius Symo Gen24 Plus 4.0 és 5.0 invertereket, amelyeket akár 50%-kal is túl tudunk méretezni a későbbi bővíthetőség érdekében.
Akkumulátor oldalon az Energiatárolási vizsgálaton már negyedik éve dobogós helyezést elért partnerünk, a BYD Battery Box Premium rendszerét ajánljuk. A módosított pályázati kiírás szerint a BYD HVS 7.7-es, illetve a BYD HVS 10.2-es verzió is támogatott! Ezekkívül Fronius rendszerekkel kompatibilis még a 2023-tól elérhető az LG (Resu) Flex 8.6 akkumulátor is 8,6 kWh kapacitással.
A villamos-energia tároláson felül a beruházás megtérülését nagymértékben lerövidíti a Fronius Ohmpilot hőtárolási megoldás rendszere. Az Ohmpilot segítségével akár 1,5-szer több energiát tud eltárolni, mint akkumulátorral. Érdemes kiépíteni a rendszerhez a PV Point-ot, mely biztonságot nyújt azáltal, hogy áramszünet esetén is biztosítja az áramellátást.

A pályázatra itt regisztrálhat.

A Fronius hibrid invertereit itt találja.

Az akkumulátorokat pedig itt.

Értékesítőink elérhetősége:

Nagykereskedelem:

Benke Attila – 📱 06 20 246 8600 – 📧 nagyker@solargroup.hu

Németh Nándor – 📱 06 20 223 2228 – 📧 sales@solargroup.hu

Lakossági értékesítés:

Filyó Balázs – 📱06 20 270 0838 – 📧balazs.filyo@solargroup.hu