SolarGroup Romania RO
solargroup logo

A legjobb napelem márkák – legjobb napelem inverter.

Legjobb napelem rendszer – legjobb inverter.

TUDTA?

A 6-7 kW-os rendszerek a legnépszerűbbek mindközül, ezeket szereltük a leggyakrabban eddig. De mire elég ez a teljesítmény?  Nem csak biztosítani tudja egy átlagos családi ház szükségleteit, de akár le is nullázhatja a villanyszámlát!

Ezek az adatok általánosságban értendők, hiszen nincs két egyforma ház, mind más valamitől, már csak a kialakítását, felépítését illetően, de a fogyasztás mennyiségét tekintve sem – ezért energetikai tulajdonságaik alapján is eltérőek lehetnek. Kiindulópontnak azonban tökéletes információk, hogy láthassa: megéri belevágni!

SŐT!

A 8-10 kW-os rendszerekkel már nem csupán az alapvető szükségleteket lehet biztosítani egy „átlagos” ingatlannál, hanem többletenergia is termelhető általa, amivel lehetőség van rá, hogy a fűtést, hűtést kiváltsuk! Ez történhet klímával, illetve hőszivattyúval is.

legjobb napelem rendszer

A technológia folyamatosan fejlődik, tartson velünk és válassza a legjobbat!

Mennyi idő, mire elkezd termelni?

A napelem telepítése 1-2 nap, amiről teljes körűen mi gondoskodunk a megfelelő szakemberek közreműködésével. Raktárkészletről dolgozunk, minden berendezés egyből a rendelkezésünkre áll, ami jelentősen lerövidíti a kivitelezés idejét! Ha üzemképes a rendszer, onnantól kezdve máris elkezd termelni!

Azonban a szolgáltatóval való ügyintézés legalább 2 hónapot vesz igénybe, ezzel is számolni kell! De ha mindezzel megvan, rajtunk nem múlik, hogy mielőbb használatba vehesse napelemes rendszerét!

Mindenki a legjobbat keresi… Az átlagos talán nem elég jó, mert miért is várhatnánk pluszt, valami többet attól, ami középszerű? De egyáltalán mi számít alapvetőnek, mennyire éri meg ezen spórolni és mik az extrák, mitől jobb az egyik napelem a másiknál?

Hogy melyik nevezhető a legjobb napelemnek, arra a következő sorokban igyekszünk választ adni!

Egy eléggé szubjektív témát kezdünk el most boncolgatni cikkünkben, de mégis szeretnénk megtalálni a legjobb napelem rendszer megoldást – megoldásokat! Ez az a téma ugyanis, ami jelenleg sokakat foglalkoztat, hiszen egyre többen szeretnének napenergiával függetlenedni.

Egy napelemes rendszer eleve több részből áll össze. Hiába a rendszer része, a tartószerkezetet és a további alkatrészeket (szigetüzemű rendszereknél magasabb költséget jelentenek egyébként is) nem fogjuk tételesen sorra venni, kivesézni, viszont a két legfőbb elemet: az aktuálisan legjobb panelt és invertert mindenképp kielemezzük!

Még egy szóra álljunk meg, mielőtt tovább lépünk!

Mivel sok eltérő nézőpont létezik és ebből a szempontból mondhatni nem is létezik „az átlag felhasználó” (eltérő kinek mekkora a fogyasztása, hány négyzetméteres ingatlanról van szó, napelemek tájolása, újabb-régebbi háztartási készülékek, egyéb körülmények, stb.), így egzakt mindenkinek tökéletes napelemes rendszert nehézkes is lenne találni.

legjobb napelem

De mit érdemes alapul venni az összehasonlításhoz?

Nyilvánvaló, hogy az első dolog, ami bárkinek mérvadó szempont: a napelem ára. Ezen áll vagy bukik minden a választásnál, ugyanakkor egyre többen vannak, akik hajlandóak a tervezettnél valamivel többet költeni a napelemes rendszerre, hogy hosszú távra tervezhessenek vele, hogy megbízhatóbb rendszert használhassanak és hogy tényleg mihamarabb behozza a megtérülését. A kulcsszó nem is kifejezetten az ár maga, hanem az ár-érték arány!

Na de csapjunk is bele és nézzük, mitől jobb az egyik napelem a másiknál!

Melyik a legjobb napelem inverter?

A legjobban teljesítő, a legmegbízhatóbb inverterek közül magasan kiemelkedik a SolarEdge, amely prémium rendszert tesz elérhetővé azok számára, akik kompromisszumoktól mentes megoldásokra vágynak egy megbízható gyártó által. Ráadásul az utca embere számára is elérhető áron lehet hozzájutni.

Mit tud a SolarEdge inverter?

  • Okos inverter:

Egyedi monitoring rendszer, ami lehetővé teszi a panelek teljesítményének egyenkénti mérését. Hatásfoka ilyen szempontból kiváló. Automatikus hibajelzést küld, monitorozható tablet, okostelefon és számítógép által egyaránt.

  • Biztonságos:

SafeDC funkció, automatikus vészkioldó rendszer, beépített tűzvédelmi kapcsoló.

  • Hosszú garancia:

12 év alap garancia, ami 25 évre bővíthető a teljesítményoptimalizáló garanciájához mérten.

A hagyományos inverterekkel ellentétben, abban az esetben, ha egy napelem teljesítménye valamilyen okból csökkenne, például szennyeződés miatt vagy leárnyékolás okán, akkor csakis az adott napelemre vonatkozóan számíthatunk kisebb teljesítményre és semmiképp sem csökkenti az egész rendszer teljesítményét!

legjobb inverter

PRÉMIUM INVERTER ELÉRHETŐ ÁRON!

Érdekes, hogy akármelyik invertert nézzük, a SolarEdge kitűnik közülük, hiszen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami egyedülálló módon képes a lehető legmagasabb teljesítményt garantálni. Amellett, hogy ezekhez az előnyökhöz juthatunk általa, az ára mégsem elrugaszkodott, ebben nincs kétség azok után, amiket a termék-referenciák mutatnak. Tehát ha olyan inverterre vágyik, ami megbízható és hosszú élettartammal bír, akkor nem is kell tovább keresgélni!

Kínálatunkban raktárról azonnal biztosítani tudjuk az Önnek megfelelő SolarEdge invertert!

TOVÁBB A KAPCSOLAT OLDALRA

Legjobb hatásfokú napelem – napelemek fajtái.

Amikor napelem panelt keres a legjobb inverterhez, akkor többféle márka és többféle termék is szóba jöhet. Rendkívül széles a paletta, de hogy megkönnyítsük a választást, szeretnénk néhány alapvető fogalmat tisztázni.

Egyáltalán milyen napelem megoldások léteznek?

Az elmúlt 10 évben a jellemző teljesítmény 210 Wp volt, addig mostanra már 5-10 Wattal megnövekedett ez az érték évente, tehát mostanra már simán kalkulálhatunk a 280 Wp-es teljesítménnyel. A napelemmel való hálózatra csatlakozás több mint népszerű, számos pályázat, támogatás elérhető, amit érdemes lehet kihasználni 2022-ben is.

Nagy változások történtek tehát a napelemek teljesítményében, ami annyit jelent, hogy míg más esetben régen sokkal alacsonyabb volt például a megtérülés, addig jelenleg ebben a helyzetben, a mostani energia árakkal, az elektromos áram / rezsicsökkentés ellenére is, jelentősen növekedett a megtérülése a fotovoltaikus rendszereknek.

Ezekben az időkben a polikristályos napelem uralta a piacot, ám mostanra fordult a kocka! Sokat csökkent ugyanis a monokristályos napelemek gyártási költsége, így óriási fordulatot vett a felhasználási arányuk, mivel a gyártók kiadása is csökken ezáltal. A mono napelemekről tehát azt kell tudni, hogy olcsóbb az előállításuk, ugyanakkor hatékonyan termelnek energiát. A legfrissebb hírek szerint pedig ennek fényében ezek a termékek sokkal nagyobb népszerűségnek örvendhetnek a jövőben hazánkban is. Viszont a polikristályos előnye, hogy szórt fénnyel jobban teljesít.

A PERC technológia (Passivated Emitter and Rear Cell) egyre népszerűbb a monokristályos napelem kínálatban, de ne gondoljuk, hogy ez akkora újdonság, hiszen már régóta jelen van a piacon a napelemes technológiák között. 6%-kal magasabb hozamot tud biztosítani, sőt mivel speciális vezető réteggel rendelkezik, ezért a fény egy részét visszatükrözi, így az elnyert fényt vissza tudja vezetni az áramtermelés folyamatába.

Ott van még a BiFacial napelem, amely mindkét oldalán képes áramot termelni, azonban ezt a változatot pontosan legfőbb tulajdonsága miatt nem lehet tetőre telepíteni, hiszen úgy nem tudna érvényesülni, mert mindkét oldalát kell, hogy érje a napfény. A BiFacial-ban nem érdemes gondolkodni ott, ahol tetőre telepített panelekkel szeretnének energiát nyerni.

A félcellás napelem még csak most kezd igazán teret nyerni magának. Esetében a cellák két részre vannak osztva, aminek a lényege, hogy emiatt kevésbé melegszik, így hosszabb élettartammal bír, sőt a hozamuk is magasabb. Ilyenek például a JA Solar napcellák, melynek gyártója, a cég a legjobb márkák között szerepel. Ha többet szeretne megtudni a JA Solarról, akkor részletes információkat talál kínálatunkban a termék leírásában, termékek alatt!

Ha a legjobb invertert és a legjobb napelemet kombináljuk, akkor kiemelkedően magas hozam érhető el egy olyan jövőbe mutató biztonsággal, hogy nem csak az átlagos szükségleteket elégíthetjük ki függetlenül az áramszolgáltatótól, hanem hosszú távra tervezhetünk! A minőség és megbízhatóság, na meg persze a hatékonyság kell, hogy álljon mindenekelőtt, még a napelem árak előtt is, hiszen így találhatjuk meg a legjobb napelem rendszert!

Napelemes rendszerek – ajánlatkérés Budapest – vidék

Ugyanazon napelem panelek teljesítmények között kisebb-nagyobb eltérés lehet, hiszen a telepítés során a napelemeket minden épület esetén más és más adottságok mellett lehet telepíteni. Talán nincs is két teljesen egyforma körülmény.  Természetesen a szerelők tudják, hogy mi lesz a megoldás annak érdekében, hogy minél kevesebb veszteség legyen. Éppen ezért nagyon fontos, hogyan és hová kerül fel a panel, hiszen a megfelelő rendszerrel, ideális körülmények mellett a megtermelt napenergia eleget fog tenni a felhasználói szükségleteknek – már ha a 0 villanyszámla a cél.

TOVÁBB A KAPCSOLAT OLDALRA