SolarGroup Romania RO
solargroup logo

A SolarEdge bemutatja a kétirányú elektromos töltőt

A SolarEdge kétirányú, egyenáramú elektromos jármű (EV) töltőt mutatott be az Intersolar Europe rendezvényen, amelyre múlthéten Münchenben, Németországban került sor.

 

A SolarEdge új, kétirányú, DC-csatolt elektromos jármű (EV) töltője lehetővé teszi a járműtől otthonig és a járműtől a hálózatig történő alkalmazásokat, és zökkenőmentesen integrálható otthoni energiarendszereibe. A megjelenés 2024 második felében várható.

 width=

 

Az izraeli székhelyű invertergyártó egyenáramú csatolású architektúrája lehetővé teszi az elektromos járművek egyidejű töltését közvetlenül a napelemről, az otthoni akkumulátortárolóról és a hálózatról. A töltő egy- vagy háromfázisú inverterekhez csatlakozik egy egyenáramú buszáramkörön keresztül, amely akár 200%-kal is túlméretezhető, lehetővé téve az elektromos jármű feltöltését a felesleges PV-vel. A töltő töltési/kisütési aránya 12/24 kW, a DC-DC közötti csúcshatékonysága pedig 99%.

Az új töltő lehetővé teszi a napenergiával működő jármű-házhoz (V2H) és jármű-hálózathoz (V2G) szolgáltatásokat. A kereskedelemben 2024 második felében lesz elérhető.

A V2G alkalmazások lehetővé teszik az elektromos járművek akkumulátorának automatikus töltését és kisütését a dinamikus közüzemi árak alapján.

Ezenkívül a felhasználók az EV-akkumulátort használhatják otthonuk biztonsági mentésére a kiesések során, bemutatva a V2H alkalmazást. Az akkumulátor kapacitása akár 50 kWh.

„A töltő szabványos CSS-csatlakozón keresztül kompatibilis lesz a 400 V-os és a 800 V-os elektromos hajtásláncokkal is” – áll a SolarEdge közleményében.

A készülék méretei 620 mm x 340 mm x 200 mm, súlya 22 kg, és 7 méteres kábellel rendelkezik. -30 C és 50 C közötti hőmérsékleten tud működni, és IP-65 besorolású burkolattal rendelkezik beltéri és kültéri használatra.

Forrás: pv-magazine.com