SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Az egyik legnagyobb napelemes kiállításon jártunk!

2019. május 15-17 között München adott otthont Európa egyik legnagyobb napelemes kiállításának.
Mivel cégünk a Solargroup elkötelezett híve a folyamatos fejlődésnek, a legmodernebb technikák biztosítása ügyfeleinek, így természetes volt, hogy részt veszünk a kiállításon.

Előzetes várakozásunkat több helyen felülmúlták a látottak. A környezet tudatos energia előállítása, felhasználása nem látott mértékben fejlődik. Ennek a haszonélvezői pedig mi felhasználók vagyunk és a bolygónk.

Csapatunk a kiállítás ideje alatt több beszállító partnerével folytatott tárgyalásokat, hiszen pl. a Fronius cégnél nagykereskedők és szervízpartnerek is vagyunk. Látogatásunk egy másik nem titkolt célja új partnerek felkutatása volt, amelyeket sikerült megvalósítanunk. Több gyártóval alap megállpodásokat kötöttünk (pl. design napelem), melyeknek a termékei hamarosan bekerülnek cégünkhöz.

A kiállításon megjelentek a napelem felhasználásával és napelemekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltató cégek is. Ilyenek voltak pl. a most méltán népszerű és üttörő szerepet vállaló elektromos autók beszállító partnerei. Láttunk olyan ível üvegtetőt, melyben napelemek voltak telepítve és igen jó hatásfokkal működnek.

Érdekes volt és nagy fantáziát láttunk a nyomtatható napelemekben is. Ezek a kis szerkezetek ha elterjednek, könnyű előállításuk révén hatékonyan tudnak besegíteni akár egy kirándulás alkalmával. Hiszen mobil telefonon, akkumulátoros készülékeink lemerülnek és egygyszerűen kis helyen tárolható napelemmel megoldható ezek feltöltése. Persze a házunkat nem tudjuk vele beborítani, de nem is ez a cél vele. Amit fontos kiemelnünk, hogy amit láttunk (képünk) az zöld – természetes anyagokból előállított volt, ezzel is védve a környezetünket.

A napelem fejlődik?

A napelem panelek folyamatos fejlődésének, mi a felhasználók vagyunk haszonélvezői. Megemlíthetjük a 510W-os panelt. Hiszen adott napelem panel magas hatásfokkal tud dolgozni. Ezek az új panelek bízunk benne, hamarosan nálunk is megjelennek.

Egy panel hatásfokánál fontos szerepet játszik a panel tisztasága. Nálunk is előfordultak olyan saharai esők, melyek a sok homokkal teljesen beszennyezték a paneleket. Maga az eső sem tudja megfelelően letisztítani a napelem táblákat. Ezekhez speciális berendezésekre és ozmozis-os vízre van szükség. Ilyen takarító gépeket is megtekintettünk munka közben a kiállításon.

Új trendként kezd kialakulni a flexibilis, hajlékony napelemekkel. Ez a technológia teret fog nyitni az új design napelemeknek is. Igény van rá, hiszen otthonunk kialakítását, megjelenését azért szeretnénk megkülönböztetni az ipari kinézettől, ha már csak a napelemekre gondolunk.

Az inverterek is rohamos fejlődésen, megújuláson mennek keresztül. Ezek mind hatásfokban, kezelhetőségben, szolgáltatásban (pl. milyen adatokat mutasson) meglátszanak.

Zárásként elmondhatjuk, hogy hatalmas lehetőség van a megújuló energiában, aminek felhasználása itthon is évről évre nő. Melléhatásként pedig védhetjük bolygónkat.

Addig is napelem igényét leadhatja kalkulátorunkkon keresztül»» http://bit.ly/2QkrakW

Amennyiben a KKV-nek szóló napelemes pályázat után érdeklődik, akkor hívja kollégánkat az alábbi számon»» +36302074094