Fontos a napelemek tájolása?

Rövid válaszunk IGEN, kicsit hosszabban pedig talán az egyik legkritikusabb pontja a helyes dőlésszög megválasztása a napelemes rendszernek.
Maga a dőlésszög befolyásolja, hogy a nap sugarai hogyan érkeznek a panel felületére. Így jelentősen növelheti, illetve rossz tervezés miatt csökkentheti a rendszer hatékonyságát, termelékenységét.

Természetesen a legjobb az lenne, ha a panel folyamatosan követné a nap járását, mint a napraforgó. Ilyen megoldások vannak, azonban tudni kell, hogy ez a megoldás még nagyon megdrágítja a teljes rendszer kivitelezését.

Mi lehet a megoldás?

Természetesen az alapos helyszíni felmérés és tervezés. Azonban van egy elfogadott irányvonal, hogy Magyarországon déli tájolás esetén 35˚-os dőlési szöget szokás megadni. Így érve el a rendszer optimális kihasználását.

Mint látható és olvasható a napelemek megfelelő tájolása segíti a telepített rendszer hatékony működését. Hiába vesszük meg a legdrágább panelt, ha napelem felszerelésénél nem megfelelően járunk el.
Ezért mi is mindenden telepítésnél megnézzük azokat meteorológiai adatokat, melyek a telepítés helyére vonatkoznak. Így tudunk pontos kivitelezést végezni.

Amennyiben gondolkodik napelem rendszer telepítésén, kérjük mindenképpen kalkulátorunk segítségével jelezze telepítési helyét és a lehetőségeket. Így kollégánk már felkészülve tud Önhöz kimenni és ajánlatot adni.

Kalkulátorunkat itt éri el»» https://kalkulator.solargroup.hu/start