SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Jégeső esetén nem sérül a napelem?

Az utóbbi hónapok, hetek időjárást figyelembe véve, teljesen jogos a kérdés. Többen napelem rendszer vásárlása előtt állnak és lehet pont ez az utolsó kérdés, amire választ várnak.

 width=

Megnyugtatásul elmondhatjuk, hogy a gyártók nagyon komoly teszteknek vetik alá a napelemeket, hiszen nagy felületükkel közvetlenül kitettek a természeti hatásoknak.

A napelem gyártók felkészültek?

Ezért a gyártók megfelelő edzett üveggel és speciális védőfóliával látják el a paneleket. Hétköznapi megfogalmazásban úgy mondanánk, hogy kb. annyit bírnak, mint a mai autók szélvédői. Szóval, jól bírják.

 width=

Természetesen előfordulhatnak extrém nagyságú jéggolyók, amik ellen már szinte semmi nem véd meg. Ilyenkor jön a ház biztosítása.

Javaslatunk, hogy mikor felkerül a napelem a háztetőre, jelentse be biztosítójánál. A legtöbb biztosítónál vannak olyan biztosítási csomagok, kiegészítők, melyek fedezetet nyújtanak erre az esetre. Ez természetesen eltérő minden biztosítónál, ezért érdemes érdeklődni.

Mivel csekély számú az extrém nagyságú jégeső kockázat, így a napelemek vígan dolgoznak a napsütésben és termelik az áramot, hogy Önnek kinullázzák a számláját.
Érdekli, mennyi napelem panellel tudja kiváltani áramszámláját? Kattintson  »» kalkulátorunkra. ««