SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Miért szükséges a felmérés? [Napelem rendszerek telepítése]

A napelem rendszerek telepítése nagyon fellendült az utóbbi pár évben. A szabályozás hiányossága miatt többen beléptek a kivitelezői piacra, amiből sajnos a kivitelezői gárda „hígulása” lett.
Ezért kifejezetten fontossá vált információt gyűjteni arról a vállalkozásról, amelyik hirdeti tevékenységeit.

Nézzük azokat a tipikus hibák, melyekkel felméréseinken találkoztunk. Az első az alapos felmérés puszta hiánya! Ugyanis csak a szakszerű, mindenre kiterjedő felmérésből adható személyreszabott ajánlat, mely figyelembe veszi a környezeti adottságokat, a tetőszerkezetet, a rendszerhez alaposan kiszámolt technikai, műszaki berendezéseket.

Sajnos láttunk mi is olyan tetőszerkezetet, melyre napelem került, amit 5 éven belül le kellene cserélni. Hm…

Amiket találtunk csak dióhéjban:

❎ Rossz bekötés,
❎ Nem megfelő inverter és annak a paramétereinek be nem tartása (pl. több a napelem, amit az inverter nem tud kiszolgálni)
❎Az inverter nem megfelelő programozása. (Mi nem hagyjuk, hogy ügyfeleink programozzák, hiába állítják ,hogy ők bizony nagyon értenek hozzá:)
❎Túlfeszültség és/vagy túláram védelem rossz bekötése.

Mint olvasható, ez egy külön szakma, melyet tanulni kell. Fel kell készülni és folyamatosan képezni kell a csapat minden tagját. Nem lehet egyik napról a másikra kinevezni magunkat napelem szerelőnek.

Akár minket választ, akár nem rendszerének kialakításával, mindenképpen figyeljen a fentebb leírtakra. Olyan kivitelezőt válasszon, akik bőséges referenciával, ha lehet gyári háttér támogatással (mi FRONIUS nagykereskedők és gyári szeríz vagyunk) rendelkeznek.

Kérjük kattintson az alábbi linkre és számolja ki saját napelem szükségletét vagy hívja kollégánkat!
Kalkulátorunkat » ide kattintva éri el «.
Telefon »» +36 (20) 270 08 38
Select your currency
EUR euró