SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Napelem rendszer átvételekor ezekre figyeljen!

A napelem rendszerek telepítése nagyon fellendült az utóbbi pár évben. A szabályozás hiányossága miatt többen beléptek a kivitelezői piacra, amiből sajnos a kivitelezői gárda „hígulása” lett.
Ezért kifejezetten fontossá vált információt gyűjteni arról a vállalkozásról, amelyik hirdeti tevékenységeit.

Nézzük azokat a tipikus hibákat, melyekkel felméréseinken találkoztunk. Az első az alapos felmérés puszta hiánya! Ugyanis csak az szakszerű, mindenre kiterjedő felmérésből adható személyre szabott ajánlat, mely figyelembe veszi a környezeti adottságokat, a tetőszerkezetet, a rendszerhez alaposan kiszámolt technikai, műszaki berendezéseket.

 width=

Sajnos láttunk mi is olyan tetőszerkezetet, melyre napelem került, amit 5 éven belül le kellene cserélni. Hm…

Amiket találtunk csak dióhéjban:

 Rossz bekötés,
 Nem megfelelő inverter és annak a paramétereinek be nem tartása (pl. több a napelem, amit az inverter nem tud kiszolgálni)
Az inverter nem megfelelő programozása. (Mi nem hagyjuk, hogy ügyfeleink programozzák, hiába állítják ,hogy ők bizony nagyon értenek hozzá:)
Túlfeszültség és/vagy túláram védelem rossz bekötése.

Mint olvasható, ez egy külön szakma, melyet tanulni kell. Fel kell készülni és folyamatosan képezni kell a csapat minden tagját. Nem lehet egyik napról a másikra kinevezni magunkat napelem szerelőnek.

Akár minket választ, akár nem rendszerének kialakításával, mindenképpen figyeljen a fentebb leírtakra. Olyan kivitelezőt válasszon, akik bőséges referenciával, ha lehet gyári háttér támogatással (mi FRONIUS nagykereskedők és gyári szervíz vagyunk) rendelkeznek.

 width=

Kérjük kattintson az alábbi linkre és számolja ki saját napelem szükségletét vagy hívja kollégánkat!
Kalkulátor »» https://kalkulator.solargroup.hu/start