Napelem rendszer átvételekor ezekre figyeljen!

A napelem rendszerek telepítése nagyon fellendült az utóbbi pár évben. A szabályozás hiányossága miatt többen beléptek a kivitelezői piacra, amiből sajnos a kivitelezői gárda “hígulása” lett.
Ezért kifejezetten fontossá vált információt gyűjteni arról a vállalkozásról, amelyik hirdeti tevékenységeit.

Nézzük azokat a tipikus hibákat, melyekkel felméréseinken találkoztunk. Az első az alapos felmérés puszta hiánya! Ugyanis csak az szakszerű, mindenre kiterjedő felmérésből adható személyre szabott ajánlat, mely figyelembe veszi a környezeti adottságokat, a tetőszerkezetet, a rendszerhez alaposan kiszámolt technikai, műszaki berendezéseket.

Sajnos láttunk mi is olyan tetőszerkezetet, melyre napelem került, amit 5 éven belül le kellene cserélni. Hm…

Amiket találtunk csak dióhéjban:

 Rossz bekötés,
 Nem megfelelő inverter és annak a paramétereinek be nem tartása (pl. több a napelem, amit az inverter nem tud kiszolgálni)
Az inverter nem megfelelő programozása. (Mi nem hagyjuk, hogy ügyfeleink programozzák, hiába állítják ,hogy ők bizony nagyon értenek hozzá:)
Túlfeszültség és/vagy túláram védelem rossz bekötése.

Mint olvasható, ez egy külön szakma, melyet tanulni kell. Fel kell készülni és folyamatosan képezni kell a csapat minden tagját. Nem lehet egyik napról a másikra kinevezni magunkat napelem szerelőnek.

Akár minket választ, akár nem rendszerének kialakításával, mindenképpen figyeljen a fentebb leírtakra. Olyan kivitelezőt válasszon, akik bőséges referenciával, ha lehet gyári háttér támogatással (mi FRONIUS nagykereskedők és gyári szervíz vagyunk) rendelkeznek.

Kérjük kattintson az alábbi linkre és számolja ki saját napelem szükségletét vagy hívja kollégánkat!
Kalkulátor »» https://kalkulator.solargroup.hu/start