SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Tehetek valamit a globális felmelegedés ellen?

Lehet kicsit furcsának tűnik a címbeli kérdés, de járjuk ezt egy kicsit körbe.

Gondolom nem mondunk újat, hogy korunk égető problémája a klímaváltozás és a globális felmelegedés. Ennek hatására az országok igyekeznek visszaszorítani és törvényi feltételekkel megoldani a károsanyag-kibocsátási szinteket. Valljuk be több – kevesebb sikerrel.

Talán tudja, hogy Magyarország nemrég csatlakozott a Párizsi megállapodáshoz. Ennek a célja a globális átlaghőmérséklet-emelkedés 2 Celsius-fok alatt tartása. A szabályozásnak fontos elemei a klímavédelmi törekvések, melynek legfontosabb része az energiatermelés.

Milyenek lesznek a jövő napelemei?

Ez a törekvés hatással van tudományra is, ezért folyamatosan jönnek létre újabb és újabb találmányok.

Előző bejegyzésünkben írtunk pl. a napelemek megfelelő tájolásáról. Ebben kifejtetük, hogy a legjobb lenne, ha a napelemek követnék a nap mozgását. Nem oly régi hír (siecledigital.fr), hogy kitaláltak egy olyan napelemet, melyben hatszögű lencsék gyűjtik össze 1 pontba a nap sugarait, mintegy követve így a nap sugarait. Ennek a technológiai előnye, hogy a napelem hatékonyságát 30-37 %-ra tudja felvinni. A mérnökök szerint ez a technológia 2022-ben fog debütálni.

 width=forrás: siecledigital.fr

Természetsen vannak elképzelések (főként kínai kutatók részéről), hogy a világűrben szeretnének termelni napenergiát. Ezek a törekvések, mikor leszenk „kézzel foghatóak”, még nem tudjuk. Ha viszont meg sem próbálják, akkor épp lehet, hogy egy nagyon jó lehetőségtől esünk el.

Az biztos, hogy első és legkézenfekvőbb megoldás, ami már most is elérhető részünkre, a napelemek felszerelése házunkra, vagy kicsit nagyobban gondolkodva, napelem farm létrehozása.

Ezek megvalósításához cégünk a Solargroup a legmodernebb anyagokat tudja beépíteni, így mentesítve a családokat az áramszámlától.

 width=

A címbeli kérdésünkre a válasz megtudjuk adni: igen, mégpedig úgy, hogy mi saját magunk is a megújuló energiatermelést helyezzük előtérbe otthonainkban.

Kattintson és számolja ki napelem kalkulátorunkkal szükségletét és kollégánk keresni fogja a részletek megbeszélésével.

»» NAPELEM KALULÁTOR ««