SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Villamosenergia drágulás – napelem cégeknek

[wpbb post:title]

Villamos energiadrágulás – Mit tehet a vállalkozás, hogy kevésbé legyen megterhelő?

Az elmúlt hónapokban történt nyersanyag áremelkedés okán egyre érezhetőbbé válik a probléma hazánkban is, nem csak a többi európai országban, ez pedig a gázból és szénből előállított villamosenergia árának emelkedése. Egyelőre úgy néz ki, hogy nincs megállás, és ugyan a lakossági fogyasztóknak kedvez az állam általi rezsicsökkentés, a cégek ugyanezt már nem mondhatják el magukról!

Mi lehet a megoldás a cégekre nézve? Hogyan kerülhető el az óriási áremelkedés következménye? A válasz a napenergiában rejlik!

A napelemes rendszerek telepítése számos előnyt kínál, amire a vállalkozások is egyre jobban ráéreznek. Folyamatosan nő az érdeklődés a napelemek iránt, nem csak lakossági részről, melyhez busás támogatásokat is igénybe lehet venni, hanem a cégek is egyre inkább felismerik azt, hogy ezzel a befektetéssel jócskán megkímélhetik magukat az energia drágulás kellemetlen helyzetétől!

A megújuló energiatermelés felé igencsak növekszik az érdeklődés, aminek az egyik oka az áram drágulása, a másik a környezettudatosság. A kettő kéz a kézben jár, tehát senki sem járhat rosszul, ha úgy dönt, hogy napelemes rendszert telepíttet.

Miért kedvez a napelemes beruházás a cégeknek?

Az energiaszolgáltató felé történő kiszolgáltatottság kétségekre adhat okot, hiszen az energiaárak éppen az egekbe kúsznak. A magas üzemeltetési költségek igencsak megterhelik egyes vállalkozások költségvetését. Mindez enyhíthető abban az esetben, ha a céges telephelyre napelemet telepítünk. És bár a lakossági piacot nagymértékben felpörgetik az állami támogatások, ez sajnos a cégeket nem érinti, úgyhogy számukra más megoldást kell keresni.

Az árampiac változásától függetlenedhetnek azok a cégek, amelyek napelemet telepíttetnek. Arra is érdemes kitérni, hogy a napelemes rendszerek hatásaként versenyelőnyt is élvezhetnek ezek a vállalkozások, mivel hiába a drágulás, termékeik és szolgáltatásaik árába nem szükségszerű beépíteni az áramdrágulással járó költségeket!

Sőt, ha abból indulunk ki, hogy nem fognak mérséklődni az áram árak, akkor relatíve sokkal rövidebb idő alatt tud megtérülni a befektetés, amit a napelemre szánnak! Amennyiben arra támaszkodunk, hogy marad a jelenlegi árszint és eszerint számolgatunk, akkor az átlagos megtérülési idő a felére is csökkenhet. Ez azt jelenti, hogy nem 10-12 év alatt térül meg a napelemes rendszerbe fektetett pénz, hanem akár 6 év alatt elérhető ez az eredmény!

MEGTÉRÜLÉS AKÁR 6 ÉV ALATT! VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

[contact-form-7 id=”5294″ title=”Villamosenergia drágulás – napelem cégeknek”]

Egyre csak gyarapodik azoknak a köre, akik szeretnének ezekkel a kedvező lehetőségekkel élni. Egyre többen ismerik fel a napelemben rejlő előnyöket, melynek az anyagi vonzata talán az, ami a legkedvezőbb. Még ha nem is a teljes éves energiaigényt lefedő rendszerről van szó, hanem egy akkoráról, ami egy részét fedezi annak, akkor is sokat spórolhatnak a vállalkozások.

Az állami pályázatok sok esetben lassan tudnak csak megvalósulni, sok esetben pedig a pályázni kívánók elesnek a lehetőségtől, nem felelnek meg a követelményeknek, illetve vannak náluk „több pontot érő” cégek. Ha nem szeretne ettől függeni, avagy egy megfelelő pályázat elnyerésére alapozni, akkor érdemes lehet egy kalkulációt készíttetni, ami előre tudja vetíteni azt, hogy mekkora rendszer fér bele a cég költségvetésébe. Ezzel együtt az is kiderülhet, hogy az milyen mértékben elegendő a függetlenedésre, mely alapján már sokkal könnyebb tervezni.

Szeretnénk rávilágítani arra is, hogy ha nem szándékozik valaki megvárni azt, míg mérséklődnek az energia árak vagy kivárni, amíg pályázati úton megvalósulhatnak a napelemes elképzelések, akkor érdemes a saját forrású beruházással élni, ami rövidebb idő alatt hozza meg a várt enyhülést. Ezzel együtt nem kell több hónappal számolni, esetleg egy évvel ahhoz, hogy végre csökkenteni lehessen a céges energiakiadásokat.

A céges napelem mindenképp megtérülő befektetés, egy olyan jövőbe mutató előny, ami kötöttségek nélkül is elérhető. A megújuló energiafelhasználással csak nyerhet, az energiahatékonyság pedig fokozható olyan rendszerrel, amelyet idő közben is lehet bővíteni. Amennyiben egyenlőre nem áll rendelkezésre a kellő anyagi háttér a komplett rendszer kivitelezésére, abban az esetben még mindig ott a lehetőség rá, hogy idővel növelni lehessen a napenergia termelést. Ezáltal nem szükséges egyben, nagyobb összeggel terhelni a céget, mint amit reálisan elbírna éppen.

Cégünk segítséget tud nyújtani a helyszíni felmérésben, ezáltal pontos kalkulációkhoz juthat, az ajánlatkészítést követően pedig sokkal tisztábban láthatja át, hogy milyen megoldás volna a legkedvezőbb cégének napelemes rendszer telepítéséhez!

A Nap energiája országunkban több mint ötvenezer háztartásnak biztosít áramot, – ezt az adatot tükrözik a nemrégiben készült felmérések. Azóta nem hogy kis-, hanem inkább nagymértékben növekszik ez a szám, ugyanis rengeteg ingatlan volt és lesz is része az ilyen különféle támogatással megvalósuló projekteknek. Így a Magyarországon elérhető vissza nem térítendő támogatás többet hagy a magyarországi családok kasszájában, nem csak Budapest vagy Pest megye területén, hanem országos szinten.

De sajnos ezeket a lehetőségeket nem mindenki érheti el, a napelem rendszer támogatások a cégek számára már nem kedveznek ilyen mértékben, sőt az általuk elfogyasztott energiát borsosan meg kell fizetniük. Ezért is fontos, hogyha napelem rendszerek közül szeretnének választani, akkor azt megbízható, szakértő segítség mellett tegyék, hogy valóban minél előbb megtérülhessen a befektetés és az elszámolás is kedvező legyen. A napelem cégeknek projektben a megújuló energia Magyarország esetén természetesen elegendő áramot tud biztosítani akár egy nagyobb energiaigényű vállalkozás számára is. Mindig érdemes nézelődni a pályázatok között (GINOP), hátha van, ahol élni lehet kedvezménnyel valamilyen a pályázaton keresztül. Persze a legfontosabb ilyenkor is a tervezés és a számolások, hogy valóban jobban megéri-e támogatással telepíttetni a napelemet vagy jobban jár-e, ha saját erőből finanszíroz.

Hogy mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükség a telepítés során, ezzel kapcsolatban kérjen árajánlatot a Solar Group csapatától! A helyszíni felmérés által, egyben a részletek felmérésével, igény szerint tudja megtervezni, hogy Önnek és cégének milyen inverterek jöhetnek számításba, mekkora rendszer lenne ideális, hogy mihamarabb megtérülhessen befektetése!

Nézze meg referenciáinkat!

Hogy mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükség a telepítés során, ezzel kapcsolatban kérjen árajánlatot a Solar Group csapatától! A helyszíni felmérés által, egyben a részletek felmérésével, igény szerint tudja megtervezni, hogy Önnek és cégének milyen inverterek jöhetnek számításba, mekkora rendszer lenne ideális, hogy mihamarabb megtérülhessen befektetése!