SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Napelem energiatárolás

A napelem energiatárolás fontossága.

Akár a teljes függetlenség, vagy annak csak egy része a célkitűzés, a napelemes rendszerek telepítése kapcsán több lehetőség is adott, ezek mindegyikét érdemes számításba venni.

Bármilyen módon kerüljön megvalósításra egy napelemes projekt, legyen az saját zsebből vagy támogatással, mindenképp egy lépés előnyben vagyunk azokhoz képest, akik teljes mértékben ki vannak szolgáltatva a hálózatnak, pontosabban a jelenlegi villamos energia áraknak!

Az energiaválság közepén főként fontos felmérni a lehetséges forgatókönyveket, például ha megnézzük a lelassult napelemes pályázati kivitelezéseket, akkor érthető, hogy miért fordulnak egyre nagyobb számban az emberek a napelemes energiatároló rendszerek felé. A hálózatra visszatápláló napelem rendszerek szintén népszerűek annak ellenére, hogy vége a szaldó elszámolás időszakának.

Az otthoni elektromos eszközök működtetését, hőszivattyús- és klímás fűtést, valamint hűtést a napelemes rendszer akár teljes mértékben is ki tudja szolgálni!

Cégünk, a Solargroup Energy Kft. lakossági és viszonteladói körökben egyaránt biztosítja a napelemes energiatárolók vásárlását!

NÉZZE MEG NAGYKERESKEDELMI OLDALUNKAT!

Számos teória kering jelenleg a napelemekkel kapcsolatban, ami lényegében vagy még jobban megerősíti az embereket a napenergia felhasználásában vagy pont hogy elrettenti őket. Az is aktuális téma, hogy képes-e a jelenlegi kialakításában helyt állni a szolgáltató, hogy a hálózat vajon képes-e a tervben lévő projektek fogadására és hogy a későbbiekben is ugyanúgy számíthatunk-e rá.

A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek esetében többen panaszkodnak arra, hogy a hálózatra kötött rendszerük nem hozza azt a teljesítményt, amit eleinte vagy éppen azt, amit a napelemes cég ígért előzőleg. Elég komplex dolog ez így és nem minden fekete-fehér, ezt szögezzük le. A problémák oka főleg az, hogy az áramhálózati rendszer nincs eléggé felkészülve az egyre növekvő számban megjelenő napelemekre, például ezért fordulhat elő kiesés az inverter működésében (nélküle pedig mit sem ér a napelem rendszer).

BYD akkumulátor, napelem energiatárolás

Megoldás a villamos energia tárolása, az otthoni energiatárolás!

Persze hálózatról is működik a dolog, azonban van más megoldás arra, hogy a saját napelemmel megtermelt energiát helyben használhassuk fel akkora mértékben, ahogyan azt szeretnénk! A megoldás a napelem tároló akkumulátor!

A napelem akkumulátorral együtt biztosíték arra, hogy éjszaka is legyen áram a házban vagy az üzemben.

Napelem energiatárolás – otthoni energiatároló rendszerek

Napjainkban óriási biztonságot adhat egy napelem energiatároló vagy akkumulátor! Segítségével a villamosenergia mindig rendelkezésre tud állni, ingyen.

Persze előtte szükség van egy hibrid napelemes rendszerre, amit ugyan meg kell fizetni, cserébe viszont hatalmas szabadságot kapunk egy gyorsan megtérülő befektetés által. Ha pedig mégis rászorulunk a közcélú hálózatra, az onnan érkező villamos energiára, akkor arra is van lehetőségünk.

Az energiatárolók több órányi energiát képesek eltárolni helyben, tehát az energiatárolós napelem rendszer kapcsán az sem szempont, hogy egyből elfogyasszuk a megtermelt energiát, mivel lehetőségünk van később felhasználni azt.

A napelem energiatároló előnyei a kiszámíthatóság és a biztonság.

A hálózatra visszatápláló napelemeknek is meg vannak a maguk előnyei, azonban ezek meg sem közelítik az energiatároló akkumulátor előnyös tulajdonságait!

Hiába termel nappal a rendszerünk, ha a többség csak délután, hazaérve a munkából kezd el intenzívebben fogyasztani – ilyenkor már többnyire elestünk a lehetőségtől, hogy helyben termelt energiát használjunk, ellenben ha energiatárolós napelemes rendszerünk van, az időbeosztás, a felhasználás ideje nem jelenthet akadályt semmiben!

Amikor biztonságról beszélünk, az alatt azt értjük, hogy miféle stabilitást tud adni egy ilyen berendezés a mai világban, ahol nagy mértékben függünk mind a bel-, mind a külpolitikától.

A napközbeni alacsony fogyasztás általános jellemző a legtöbb háztartás esetében. Egy vállalkozásnál már pont fordítva van, esetükben a reggeli-délelőtti és délutáni időszakra tehető a fogyasztás nagy része. A lakossági fogyasztók számára kiváltképp előnyös választás az energiatároló napelemhez!

Sok a villanyszámla?
Megoldás napelem akkumulátorral!

———————————-

Borult az idő vagy éjszaka van, akkor is biztosított az áram, ha rendelkezik akkumulátoros energia tárolással.

Zöldenergia vállalkozóknak

Akkumulátorok típusai:

A kémiai tárolási technológiákkal otthoni körülmények között is lehetőség van az energia eltárolására. Hozzá lítium-ion akkumulátor, lítium-vasfoszfát akkumulátor, illetve savas ólomakkumulátor áll rendelkezésünkre.

A savas ólomakkumulátorok olcsóbbak a többihez viszonyatva, de élettartamuk is rövidebb. Többször igényelnek cserét, mint például a lítium-ion akkumulátorok. Indító akkumulátornak tökéletes, de az időszakos karbantartás okán a korszerűbb változatok lassan kiszorítják ezeket.

Az ólomakkumulátornál drágább a lítium-ionos változat, viszont magasabb élettartammal bír., tehát ebből a szempontból megérheti, főleg azért, mert az ára azonban mérséklődni látszik. Egyre több gyártó használja fel az ólmot termékeihez, ennek köszönhetően elérhetőbbé válik a felhasználók számára.

Az LPF, vagyis lítium-vas-foszfát jellemzői a kedvező előállítási költségek. Biztonságos támogatást nyújt az energiatárolásban, pont ezért olyan népszerű.

Huawei akkumulátor

Szigetüzemű napelemes rendszerek:

Ha már az energia tárolásáról beszélünk, akkor ki kellene térni a szigetüzemű rendszerekre is, melyek az energiatárolás házilag kivitelezhető megoldásait foglalják magukba. Az Off-Grid napelemes rendszereknek egyre nagyobb felhasználói köre van, hiszen mint az energiatárolós napelem rendszereknél, itt azt a függetlenséget kaphatjuk, amit a legtöbben elvárnak a napelemtől.

Mikor érdemes szigetüzemben gondolkodni?

Ahol nincs lehetőség rá, hogy a központi villamos hálózatra csatlakozzunk, mert az túlságosan távoli vagy éppenséggel a csatlakozás kiépítése lenne anyagilag nagyon megterhelő, ott az akkumulátoros napelemes rendszer jelentheti a megoldást.

Mivel adómentes, ezért sokan fordulnak ezen rendszerek felé, ami érthető. Azonban azt is ki kell emelni, hogy nem véletlenül van szükség szakemberekre a napelem telepítéshez! Túl sok forog kockán ahhoz, hogy egy-egy hiba miatt ne a várt teljesítményt kapja a felhasználó vagy legrosszabb esetben balesetet okozzon egy nem jól kiépített szigetüzemű rendszer.

A gázfogyasztás csökkentésével együtt mint alternatív megoldás, a napenergia az, ami kisegíthet minket ebből a bizonytalanságból.

A kormány legfőbb feladatai között szerepel most a:

  • Földgázfogyasztás csökkentése.
  • Alternatív energiaforrások arányának növelése.
  • Növekvő villamosenergia-igény és rugalmassági igény kiszolgálása.

 

Tehát mindenképp lesz még igény a napelemes rendszerekre, viszont a vele kapcsolatos hálózati szintű fejlesztésekre még szükség van.

Viszont most, addig és azután is számos előnyt kínálnak a napelemes energiatárolók!

Az energia tároló lehetővé teszi, hogy kiküszöböljük a helyben való azonnali energiafelhasználással járó nehézségeket. Míg a napelem napközben folyamatosan termeli az áramot, azokban az esetekben ahol nem lehetséges azonnal felhasználni a megújuló energiát, ott jelentősen csökken a napelemek előnye. Hálózatba visszatápláló rendszer esetén mindegy milyen méretű a rendszerünk, ha lehetetlen kihasználni. Hasznos lehet ilyenkor a visszatáplálás mellett akkumulátort beszerezni, melyhez a megfelelő inverterek kellenek majd, hogy tárolni tudjuk az energiát, hogy azt a hazatérés után jól ki tudjuk használni. Hogy milyen feltételek mellett lehetséges akkumulátorokat használni energiatároláshoz, illetve milyen rendszert érdemes választania azoknak, akik a kivitelezés előtt állnak, arról többet megtudhatnak weboldalunkon.

TOVÁBB A KAPCSOLAT OLDALRA