SolarGroup Romania RO
solargroup logo

Rekordot döntött a hazai napenergia-termelés 2019 áprilisában!

Csodálkozva és valjuk be kissé irigyen néztük a jelentéseket a Német napenergia-termelési adatokról, de megjelentek az itthoni április adatok.

Ahogy kisütött a nap a panelek szépen elkezdtek termelni és a végeredmény meghaladta a 400 MW-ot! Mindezt úgy, hogy ebben az adatban nincs benne a háztetőkön dolgozó háztartási méretű kiserőművek termelési volumene!

Miért szép ez az eredmény?

Abba kell belegondolni, hogy a Paksi atomerőmű blokkjai 500 MW teljesítményűek egyenként. Tehát az elért eredmény bizonyítja, hogy a napenergia-termeléssel komolyan számolni kell és nem csak egy „úri huncutság” a továbbiakban.

Az, hogy kapacitásunk nőjön és még több energia termelés legyen, egyik lehetőségként át kell alakítani a vállalkozások energia termelésének és felhasználásának a módját. Nagyon bízunk benne, hogy egyfajta trend kezd kialakulni vállalkozói körökben is, ahol a felhasznált villamos energiát, vagyis egy nagyobb hányadát megújuló forrásból, napenergia-termeléssel nyerjék.

Ehhez minden segítség adott, hiszen most jelent meg egy pofonegyszerű pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások számára, mellyel kizárólag napelemes rendszer telepítésére lehet pályázni azért, hogy a cégek a saját fogyasztásukon tudjanak spórolni!

A páylázat most indult ne maradjon le róla! Kattintson és segítünk »» KKV Pályázat ««