ro RO

Miért jobb, mint a hagyományos inverterek?
Mert, egy olyan okos napelemes rendszer, ami kellőképp rugalmas, hiszen lehetővé teszi a többirányú tájolást, a bővítést vagy akár a különböző modulok használatát.

az egyedi monitoring solaredge rendszer lehetővé teszi a panelek egyenkénti mérését.
akár az egész tetőfelületet napelemmel boríthatjuk.
több energiát termel – akár 5-25%-kal.
megbízható társ, ha hosszú távra tervezünk az elektromos áram termeléssel.
nagyobb biztonságot nyújt a beépített tűzvédelmi kapcsoló által.

Nem árt tudni a hagyományos inverterekről, hogy mindig a leggyengébb modul teljesítményéhez igazodik a többi is, emiatt veszteség keletkezhet. Az a napelemes rendszer, amely ilyen típusú inverterrel van ellátva kevésbé hatékony, hiszen a szennyeződések, az árnyékoltság mind ronthatja a teljesítményt.

A Solar Edge inverterek esetében az időszakosan árnyékolt felületek is
kihasználhatóak, minimalizálva az ebből fakadó kiesést!

A termék intelligens technológián alapul. A Smart napelem előnye, hogy napelemenkénti optimalizálást nyújt a magasabb hozam érdekében. A beépített távfelügyeleti rendszer segítségével minden modul termelését külön tudjuk nyomon követni.

Egyesével követhető nyomon a teljesítmény, köszönhetően annak, hogy nem az inverter biztosítja az információk szűrését és a munkapont követést, hanem a napelemek hátuljába épített DC/DC átalakító.

A hagyományos rendszerekkel ellentétben, nem csupán 14-25 modul hosszúságú strang lehet sorba kötve, hanem akár 40-60 db is! Kevesebb áramátalakító kell ezáltal és kiegyensúlyozottabb teljesítmény érhető el vele és a szolár kábelek mennyisége is csökken, azaz olcsóbb lehet a kivitelezés.

Bármilyen típusú, dőlésszögű tetőn megvalósítható az elhelyezés, hiszen sem a tereptárgyak, sem a szög nem okozhat jelentős kiesést a teljesítményben, tekintettel arra, hogy csakis a leárnyékolt modulnál csökken a teljesítés, mely a többire nincs hatással. Ráadásul különböző
márkájú, típusú és hatásfokú modulokat is lehet használni, sorba kötni.
Mi csökkentheti a hatékonyságot általában?

időjárási tényezők: pl. hó, falevelek.
különböző szennyeződések, köztük a madárürülék.
árnyék a növekvő fák miatt.

De mindez nincs drasztikus hatással a végeredményre, tehát ár érték szempontjából mindenképp jó választás!

A leggyengébb láncszem nem fogja magával húzni a többit, hiszen egymástól függetlenül teljesíthet minden napelem modul!
Maximális teljesítmény modulonként!
Minden tetőfelületet boríthatnak napelemek, nem számít, hogy mennyire lesz leárnyékolva, hiszen nem egyben, hanem egyenként teljesítenek a modulok. A nagyobb rendszerteljesítmény által nagyobb hozam érhető el.

Ha például 10 modulunk van a tetőn, de ebből 3 csupán 90%-ot produkál, akkor sem húzza le a többit, hiszen egyenként értékelhető és hasznosítható lesz a teljesítmény.

Igaz ez többek között a SolarEdge P370, SolarEdge SE5K, SolarEdge SE7K, SolarEdge SE8K napelem rendszer mindegyikére. A felhasználói igényekhez és az épület adottságaihoz mérten ezek közül választhatunk:

Egyfázisú modellek:

Kis lakóházakhoz
4-8 modulos tetőtéri rendszerekhez
Minimális fenntarthatósági követelmények teljesítésére
Beépített Ethernet, további csatlakozási lehetőségek vásárlása
Kompakt méret, könnyen telepíthető
Gyors üzembe helyezés SetApp mobilalkalmazással
2 inverter opció projekttől függően (alapvető, kiterjesztett)

Háromfázisú modellek:

Lakóépületekhez
Magas hatékonyság
Fixfeszültség technológia
Intelligens üzembe helyezés SetApp mobilalkalmazással
Könnyű telepítés a kompakt méretek miatt
Kültéri, beltéri felszereléshez
Internetes kapcsolat Ethernet vagy vezeték nélkül elérhető kapcsolattal

A legfőbb előnyei:

Intelligens rendszer

Minden információt valós időben megkaphatunk a rendszer teljesítményéről, modulonként.
Ingyenes applikációk iPhone és Android készülékekre. Optimalizált teljesítmény az energiahatékonyság jegyében. Automatikus hibajelzéssel működik, tablet, okostelefon és számítógép által egyaránt monitorozhatunk.

Biztonság

A gyártó a biztonság érdekében arra is gondolt, hogy lekapcsolás után alacsony feszültségen működjön – SafeDC funkció. Környezetünket, házunkat is védi a magas feszültségtől sőt!
Automatikus vészkioldó rendszer jellemzi és tűzvédelmi kapcsolót építettek bele, így nem csak a beüzemelés, a karbantartás is sokkal biztonságosabb! Probléma esetén, pl. tűzvész, az összes modul működése leáll.

Garancia

Alapvetően 12 év garanciát biztosít a gyártó ezekre az inverterekre, míg a teljesítmény optimalizálókra 25 év jár. Viszont igény szerint növelhető az 12 éves időtartam 20 vagy éppen 25 évre! A monitoring rendszer, vagyis a monitorozás 25 évig ingyenes.

Miért éri meg végül?

Bármely inverter Fronius kategóriában nagyon hasonlít ehhez a rendszerhez, hiszen kompakt megjelenés jellemzi, ezáltal könnyen telepíthető, valamint intelligens kezelést tesz lehetővé.

Hosszú távra tervezhetünk vele és még az sem okoz gondot, ha közben változik az épület formája, annak környezete, hiszen a leárnyékolási akadályokat könnyen veszi, nem keletkezik termeléskiesés!

A problémás helyzetek elkerülhetőek a valós idejű monitoring által, hiszen ha baj van, rögtök jelzi nekünk, így a hatékonyságának csökkenése is kiküszöbölhető.

Minden részlete magas minőséget képvisel, beleértve a tartószerkezet típusát, ami az összes tetőtípushoz ideális.

Érdekesség továbbá, hogy elektromos autótöltő is egyúttal, ezért akinek elektromos autója van, az 2in1 egyfázisú inverterével időt és pénzt takaríthatnak meg!

Számos teszt bizonyítja, hogy ezek a berendezések kiemelkedő hatékonysággal járulnak hozzá a zöld energiafelhasználáshoz! Kíméletes a környezettel, személyre szabott hozzájárulást biztosít otthonunk energiaellátását nézve. Hosszú távon ezek a modellek jó befektetésnek bizonyulnak, hiszen hosszú távú garanciát biztosít a gyártó! Cégünk pedig
elismert szakértelmével mindent megtesz azért, hogy a lehető legnagyobb hozamot termelhessék a háztartásba! Nyugodt szívvel ránk bízhatja a kivitelezést és a tervezést már a kezdetektől.

Alapvető fogalmak:

Szigetüzemű – hálózatra nem kötött rendszer. Akkumulátorban kerül tárolásra a napelem által gyűjtött energia. Alkatrészei: akkumulátortöltő elektronika, akkumulátortelep, napelem, valamint váltakozófeszültségű fogyasztóknál inverter.

Napkollektor – hőenergia előállítására való. Közvetlenül állítja elő az energiát a fűtésre, vízmelegítésre. Kombi vagy multifunkciós hőtároló szükséges hozzá.

Vegye fel a kapcsolatot velünk (név, e mail cím), hogy közösen megtalálhassuk az Ön és a telepítést illető helyszín által támasztott feltételek mellett legjobban megfelelő invertert!
Cégünk szolgáltatások terén, tervezés, kivitelezés kapcsán komplett megoldásokat biztosít, jelentős szakértelemmel.

Honlapunk főoldal felületén érdekes cikkeket találhat támogatások terén, illetve napelem kalkulátorunk segíthet abban, hogy a legoptimálisabb készüléket választhassa! Az inverterekkel kapcsolatos felhasználói élmény, vélemény is ugyanitt olvasható.

SolarGroup Energy Kft.